Kommentti: Kalle Rovanperän päätöksen seuraus – ensi kauden MM-mitalit voidaan jo jakaa

Kalle Rovanperä teki ratkaisun, jota voi vain kunnioittaa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä kertoi maanantaina päätöksestään, jota moni pelkäsi: suomalaistähti ajaa ensi vuonna vain puolet kauden MM-ralleista. Näin ollen on varmaa, ettei Rovanperä taistele mestaruudesta kaudella 2024.

Lue myös: Kalle Rovanperältä raju ratkaisu! Suomalaistähti ei puolusta maailmanmestaruuttaan

Moni suomalainen rallifani varmasti ihmettelee, miksi ihmeessä Rovanperä loikkaa vuodeksi sivuun, kun hän on nyt lajin huipulla. Nuorenahan sitä jaksaa ja silloin se vitsakin on väännettävä. Kuumaa rautaa pitää takoa. Ja niin edelleen.

Toyota-tähdellä on ikää mittarissa vasta 23 vuotta. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo konkari ralliauton ohjaamossa.

Rovanperä on saavuttanut lajin absoluuttisen huipun. Samalla hän on menestyksellään avannut itselleen mahdollisuuden erikoisempaan ratkaisuun – yhteen kevennettyyn vuoteen hektisestä työstä. Akkujen lataaminen tulee varmasti tarpeeseen nuorelle miehelle, joka on tänäkin vuonna viipottanut ympäri maailmaa edustamassa työnantajaansa Toyotaa. Eikä pidä unohtaa menestystaakasta tulevia paineita.

Hattuahan tällä ratkaisulle pitää nostaa. Jos virta tuntuu olevan vähissä, silloin kannattaa huilata, kun siihen kerta on tilaisuus. Näin tekisi meistä itse kukin.

Hattua päästä myös Toyotalle, joka tukee tähteään. Tätä on työhyvinvoinnista huolehtiminen parhaimmillaan.

Rovanperän ratkaisulla on myös omat seurauksen rallin MM-sarjan kannalta. Ensi vuoden MM-mitalit voitaisiin periaatteessa jo jakaa.

Kaudeksi 2024 on nimittäin tähän mennessä julkistettu vain neljä täysipäiväistä kuljettajaa: Toyotan Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta sekä Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak. M-Sport Ford ei ole vielä omia kuljettajiaan julkistanut, mutta karu fakta on se, ettei brittitiimille ole tarjolla voittavaa kuljettajaa.

Eli käytännössä mestaruudet ja mitalit ratkotaan Evansin, Katsutan, Neuvillen ja Tänakin kesken. Ja tästä nelikosta Katsuta on kokemattomin ja heikoin. Japanilaisen pitäisi ottaa melkoinen kehitysharppaus pystyäkseen haastamaan todellisen tähtikategorian kuskit.

Sitä ei tietenkään käy kieltäminen, että ensi vuonna olisi ollut herkullista nähdä Rovanperän ja Hyundain rattiin palaavan Tänakin välinen kamppailu tittelistä. Nyt se saa odottaa.

Mutta vain vuoden verran.

Ja ajaahan Kalle ralleja ensikin vuonna. Eikä hänellä ole enää surkean lähtöpaikan rasitetta.

Lue myös: Näin Kalle Rovanperä perusteli yllättävää päätöstään

Lue myös: Kalle Rovanperälle poikkeuksellinen jatkopaperi – tällaisia ovat Toyota-kuskien sopimukset

Lue myös nämä

  • Uusimmat