Suomalainen rallilupaus pettyi rajusti MM-rallista – ”Aika perseestä!”

Laukaasta lähtöisin olevan rallilupaus Roope Korhosen kisa Portugalin MM-rallissa ei sujunut toivotulla tavalla.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lähes kisan alusta saakka piinannut mystinen moottorivika söi vauhtia. Korhonen oli WRC2-luokassa kuudes, mikä on kelvollinen tulos kovatasoisesta kisasta, mutta yli kolmen minuutin aikaero kärkeen pisti miehen mietteliääksi.

– Aika perseestä oli tämä kisa. Vähän oli kaikenlaista. Ei oikein missään vaiheessa päästy siihen, mihin olisi haluttu päästä. Moottoriongelmat alkoivat perjantaina. Välillä tuntui, että toimii ja välillä ei. Hirveästi sitä on tutkittu, Korhonen sanoi Rallit.fille.

– Kone syö paljon öljyä ja huohottaa. Powerilla se sammui myös lähtöön ja savutti. Ei se missään nimessä täysin toimi, mutta on mahdotonta sanoa, kuinka paljon me sen takia hävisimme.

Korhonen kertoi laittaneensa monella pätkällä kaiken likoon, mutta aikaeroa kärkeen kertyi jatkuvasti.

– Jotkut pätkät menivät ajollisesti niin kuin kuuluukin, mutta emme me sitä kellossa saaneet näkyviin. Oli toki huonojakin pätkiä ajollisesti. Järkyttävän vaikeaa oli. Nyt pitää oikeasti perehtyä, mistä noin isot erot tulevat, Korhonen summasi.

– Jäi aika paljon kaivelemaan. Varmasti jotain hävittiin, mutta kuinka paljon, niin en tiedä. Jos jotain positiivista haetaan, niin renkaat pidettiin ehjinä ja saatiin kaikki kilsat talteen. Se oli hyvä asia.

Seuraavaksi Korhonen kilpailee muutaman viikon kuluttua Sardinian MM-rallissa. Alla on sama Toyotan GR Yaris Rally2-auto, mutta ison koneremontin suomalaiskuski haluaisi kilpuriinsa tehtävän.

– Toivottavasti nyt selviää, oliko moottorissa isompaa ongelmaa ja miten paljon kenties sen takia hävittiin. Välillä koetettiin ajaa rajustikin rallia. Vähän se turhautti, kun ei näkynyt. Uudella iskulla ja toivottavasti uudella moottorilla sitten Sardiniaan, Korhonen mietti.

– Toki pitää muistaa, että tämä oli minulle toinen kerta täällä ja eka kerta tällaisella autolla. Ei ehkä ihan kaikki paikkoja ymmärrä, miten kovaa voi mennä ja hyödyntää uria. Välillä tuntui, että ei näillä ranteilla kovempaa pääse.

Lue myös nämä