Näin Jari-Matti Latvala suhtautui Kalle Rovanperän ratkaisuun – ”Meille on tärkeää”

Kalle Rovanperä yllätti maanantaina, kun hän kertoi ajavansa ensi kaudella vain puolikkaan kauden rallin MM-sarjassa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajaa ensi kaudella todennäköisesti seitsemän osakilpailua.

Rovanperä perusteli maanantaina päätöstään sillä, että hän kaipaa enemmän vapaa-aikaa. Täyden rallisarjan kiertäminen ja mestaruudesta taisteleminen ovat olleet hänelle kuluttavaa niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Lue myös: Näin Kalle Rovanperä perusteli yllättävää päätöstään

Rovanperä teki Toyotan kanssa monivuotisen jatkosopimuksen. Myös Elfyn Evans, Sébastien Ogier sekä Takamoto Katsuta jatkavat tiimissä. Katsuta ajaa ensi kaudella täyden MM-sarjan, kuten myös Evans.

– Olemme erittäin iloisia, että voimme pitää voittavan kokoonpanon kasassa myös tulevaisuudessa, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala iloitsi.

– Kallen ohjelma kaudelle 2024 on hieman erilainen nyt, mutta meille on tärkeää, että hän on Toyota-kuljettaja jatkossakin ja haluaa pysyä tiimissämme ja nauttia intohimostaan rallia kohtaan, Latvala kommentoi.

Kalle Rovanperä on vasta 23-vuotias, mutta suomalainen on ajanut rallia kuitenkin jo 15 vuoden ajan. Se on pitkä aika ja pieni ohjelman keventäminen oli nyt paikallaan.

– Kalle on ajanut nuoresta iästään huolimatta rallia jo pitkään vakavalla tasolla ja hän kokee, että osa-aikainen kampanja on nyt paikallaan, jotta voimme odottaa enemmän yhteisiä kausia, Latvala sanoi.

Rovanperä halusi jatkaa Toyotalla ja tietysti jatkosopimus maistui hyvältä. Rovanperä sai sellaisen sopimuksen kuin halusikin.

– Olen todella innoissani allekirjoittaessani monivuotisen jatkosopimuksen Toyotan kanssa ja jatkaessani tiimissä, Rovanperä kommentoi.

– Ensi vuonna aion ajaa vain joitakin kilpailuja ja suurin syy tähän on se, että olen ajanut rallia jo 15 vuotta ja se on aika pitkä aika. Vaikka viime vuodet ovat olleet uskomattomia, niin samaan aikaan ne ovat olleet myös hyvin kuluttavia henkisesti ja fyysisesti. Joten koin, että nyt on hyvä aika ladata vähän akkuja, jotta voin sitten jatkaa jälleen taistelua mestaruuksista täydellä teholla, Rovanperä jatkoi.

Rovanperän lisäksi myös multimestari Sébastien Ogier ajaa ensi kaudella vain puolittaisen kauden.

– On myös todella hienoa, että Seb jatkaa meillä ja yhdessä Kallen kanssa meillä on moninkertaiset mestarit, jotka auttavat meitä merkittävästi puolustamaan valmistajien mestaruuttamme, Latvala sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat