Toyotan iso pomo antoi synninpäästön: ”Minunkin kartanlukijani unohtaa usein asioita”

Portugalin MM-ralli toi Toyotalle sekä hyvää että huonoa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyvää oli tietysti se, että Sebastien Ogier näytti jälleen mahtinsa ja voitti kisan, mutta kokonaisuutena viikonloppu ei missään nimessä ollut onnistunut.

Kalle Rovanperä ajoi lauantaina ulos johtopaikalta, Takamoto Katsuta kärsi tekniikkaongelmista ja Elfyn Evansille perjantaina sattuneet ongelmat pudottivat walesilaisen rallin voittotaistelusta ulos.

– Tässä viikonlopussa oli sekä hyvää että huonoa, Toyota-päällikkö Akio Toyoda kommentoi.

– Pettymys oli tietysti se, etteivät kolme muuta autoa selvinneet tästä viikonlopusta ilman ongelmia. Viime vuonna oli sama juttu ja silloinkin voitimme, mutta kahdessa muussa autossa oli ongelmia, Toyoda kertasi.

Toyota-tiimi tuli Portugaliin rinta rottingilla. Lähes kaikki asiantuntijat olivat yhtä mieltä siitä, että Rovanperä pyyhkii hyvältä lähtöpaikalta muilla lattiaa ja myös Ogier ja Evans saavat mukaansa hyvän pistepotin.

– Tänä vuonna meidän tavoitteemme oli, että kaikki neljä autoa selviäisivät ilman ongelmia, mutta lopputulos olikin hyvin turhauttava, Toyoda harmitteli.

Koko kauden erikoisin tilanne sattui jo perjantaina, kun Evansin kartanlukija Scott Martin unohti nuottivihkon matkasta ja luki walesilaiselle nuotteja lopulta puhelimestaan. Toyoda antoi kuitenkin kaksikolle synninpäästön.

– Varokaa jatkossa unohtamasta asioita. Tekemäsi kopio nuoteista oli kuitenkin hieno juttu, Toyoda viestitti Martinille.

Evansin suuntaan iso pomo oli myös ymmärtäväinen.

– Voin samaistua sinuun, sillä minunkin kartanlukijani unohtaa usein asioita! Ehkä meidän kuljettajienkin pitäisi yrittää tukea kartanlukijoita, Toyoda vitsaili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat