Kalle Rovanperältä raju ratkaisu! Suomalaistähti ei puolusta maailmanmestaruuttaan

Kalle Rovanperä ei taistele rallin maailmanmestaruudesta kaudella 2024.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-talli julkisti maanantaina kuljettajakokoonpanonsa kaudelle 2024. Samalla paljastui, että kaksi edellistä mestaruutta vienyt Rovanperä ajaa vain osan ensi kauden MM-ralleista.

Rovanperän uudessa monivuotisessa sopimuksessa on kuitenkin kääntöpuolensa. Ensi vuonna Rovanperä vähentää rallivelvollisuuksiaan, mutta kaudella 2025 hän ajaa jälleen täyden sarjan ja lähtee jahtaamaan mestaruutta Toyotan kuljettajana.

Ensi vuonna Rovanperä jakaa ajovastuuta Toyotan kolmannessa Rally1-autossa Sebastien Ogierin kanssa. Käytännössä tämä tarkoittanee sitä, että Ogier on Toyota GR Yariksen ratissa kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa, jonka Rovanperä seuraa sivusta. Suomalaistähti taas hypännee puikkoihin Ruotsin MM-osakilpailussa helmikuussa.

Rovanperä ajaa ensi kauden 13 osakilpailusta puolet eli todennäköisesti seitsemän.

Rovanperän ratkaisu tarkoittaa sitä, ettei rallin MM-sarjan pääluokassa ole ensi vuonna yhtäkään täyden kauden ajavaa suomalaiskuljettajaa. Esapekka Lapin jatkosopimus Hyundain kanssa julkistettiin viime viikolla, mutta pieksämäkeläinen on Rovanperän tavoin kilpa-autossa vain noin puolet kaudesta.

Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta ovat Toyotan ”täysipäiväiset” kuljettajat ensi kaudella. Evans sijoittui tänä vuonna MM-sarjassa toiseksi ja Katsuta seitsemänneksi.

Paperilla Toyotan täyden kauden kuskit eivät ole yhtä vahvoja kuin Hyundain vastaavat eli Thierry Neuville ja Ott Tänak. Toyotalla luotetaankin paljon siihen, että kolmosautossa olevat Rovanperä ja Ogier pystyvät taistelemaan voitoista kilpailussa kuin kilpailussa ja tuomaan tallille rutkasti pisteitä.

Odotettavissa kuitenkin on, että valmistajien mestaruustaistosta tulee entistä tasaisempi Toyotan ja Hyundain välillä. Tänä vuonna Toyota pyyhki Hyundailla lattiaa, sillä se otti merkkimestaruuden peräti 116 pisteen marginaalilla.

Rallin MM-kausi 2024 käynnistyy tammikuun loppupuolella Monte Carlon osakilpailulla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat