Quantcast

Jari-Matti Latvalalta hurja ennustus Kalle Rovanperästä – viimeksi näin tapahtui vuonna 2015

Kalle Rovanperällä on mahdollisuus pistää rallin MM-sarjan mestaruuskamppailu pakettiin hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kausi 2022 ohitti puolivälin krouvin viime viikonloppuna Virossa, missä Rovanperä ajoi jälleen vakuuttavaan voittoon. Ykköstila oli Rovanperälle jo viides tänä vuonna.

Kauden seitsemässä osakilpailussa Toyota-kuljettaja on nykäissyt MM-taulukossa huiman 83 pisteen kaulan toisena olevaan Thierry Neuvilleen.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Seuraavien osakilpailujen pitäisi sopia erittäin hyvin Rovanperälle, joten suomalaisella on hyvät saumat edistää karkumatkaansa. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala antoi oman ennustuksensa siitä, missä vaiheessa Rovanperä voisi sinetöidä ensimmäisen rallin maailmanmestaruutensa.

– Hänellä on yli 80 pisteen johto, mikä tarkoittaa sitä, että hän voi mennä menojaan kolmessa rallissa. Luulen, että se tapahtuu Akropolis-rallissa, Latvala arvioi.

Seuraavat kolme kisaa ajetaan Suomessa, Belgiassa ja Kreikassa. Mestaruuden varmistuminen Kreikan Akropolis-rallissa vaatisi Rovanperältä sitä, että hänellä on siinä vaiheessa vähintään 90 pistettä hyvää lähimpään uhkaajaansa nähden.

Kreikan jälkeen kalenterissa on vielä kolme MM-rallia: Uusi-Seelanti, Espanja ja Japani. Mestaruuden ratkeaminen näin aikaisessa vaiheessa on harvinaista, sillä viimeksi näin tapahtui vuonna 2015.

Ranskalaisässä Sebastien Ogier paketoi uransa kolmannen MM-tittelinsä vuoden 2015 Australian rallissa, jonka hän voitti ennen Volkswagen-tallikaveriaan Jari-Matti Latvalaa. Samalla hän livisti tavoittamattomaan pistejohtoon.

Laji-ikoni Sebastien Loeb on niin ikään onnistunut lopettamaan mestaruuskamppailun kolme osakilpailua ennen kauden päätöstä. Ranskalaiskonkari teki tämän vuonna 2005.

Viime vuosina mestaruus on ratkottu kauden päätöskisassa. Kaudella 2020 Ogier nappasi tittelin Monzassa ja toisti edelliskaudella tempun samassa paikassa Toyotan ratissa.

Rallin MM-kausi jatkuu Keski-Suomen sorateillä 4.-7. elokuuta.

Katso alta Viron MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat