Kalle Rovanperän inhokkikisa vaihtaa jälleen maisemaa

Sardinian MM-rallin keskuspaikka muuttaa jälleen toiselle rannikolle ensi vuonna.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian MM-ralli päättyi reilu viikko sitten Hyundain kaksoisvoittoon Thierry Neuvillen ja Esapekka Lapin johdolla. Tuolloin kilpailun keskuspaikana toimi Olbian kaupunki, joka sijaitsee Välimeren saaren koillisrannikolla.

Sardinian sorakilpailu pysyy rallin MM-sarjan kalenterissa ainakin vuoteen 2025. Ensi vuonna kilpailua isännöi Algheron rannikkokaupunki saaren luoteisosassa.

Olbian ja Algheron välinen ajomatka on noin kaksi tuntia. Rallin isännyys on vaihdellut aiemminkin näiden kahden kaupungin välillä, mutta tietyt klassikkopätkät ovat pysyneet kisaohjelmassa vuodesta toiseen.

Alghero toimi rallin keskuspaikkana viimeksi kesällä 2022, jolloin kilpailun voittoon ajoi Hyundain Ott Tänak. Hyundai on tyrmännyt vastustajansa Sardiniassa viime kausina, sillä vuodesta 2016 lähtien Hyundai on voittanut sorakisan peräti kuudesti.

Hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä on nimennyt Sardinian osakilpailun inhokikseen rallin MM-sarjan kalenterissa.

– En ole ikinä pitänyt näistä pätkistä. Ne ovat yleensä aika kinkkisiä, mutta eivät mitenkään hyvällä tavalla. Niissä ei ole hyvää flow’ta eikä rytmiä. Kaikki pienen tien osuudet ovat ihan älyttömän kapeita ja kivikkoisia. Niitä ei vain ole kiva ajaa, Rovanperä selvitti ennen kesäkuun alussa ajettua kilpailua.

Rovanperä sijoittui kolmanneksi tämän kesän Sardinian rallissa. Kyseessä oli Toyotan suomalaistähden ensimmäinen palkintokorokepaikka Välimeren maisemissa.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Keniassa. Rovanperä starttaa kilpailuun MM-sarjan kärkikuljettajana.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Sardinian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat