Sebastien Ogierilta tyly näpäytys rallin MM-sarjan päättäjille

Sebastien Ogier odottaa innolla rallin MM-sarjan seuraavaa koitosta.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-pisteistä ajetaan juhannusviikonloppuna Kenian savanneilla Naivasha-järven ympäristössä. Maisemat, ympäristö ja olosuhteet Safari-rallissa ovat täysin uniikkeja koko MM-sarjassa.

Safari palasi MM-kalenteriin vuonna 2021, jolloin Ogier pääsi heti voiton makuun Afrikan mantereella. Vuosi sitten Toyotan ranskalaistähden oli tyytyminen neljänteen tilaan Keniassa, mutta toisaalta hän takasi japanilaisvalmistajalle huikean neloisvoiton haastavasta kilpailusta.

Kahdeksan kertaa maailmanmestaruuden voittanut Ogier nauttii visiitistä Afrikkaan, eikä pelkästään kilpailullisessa mielessä.

– Safari-rallin voitto on yksi urani kohokohdista. Se on yksi erityisimmistä. Ja paikka on taianomainen, Ogier kertoo kolumnissaan Red Bullin nettisivuilla.

Samalla Ogier näpäyttää rallin MM-sarjan päättäjiä.

– Kun kuulen paikoista, joihin rallin MM-sarjan ajatellaan menevän ja jotka ovat kyseenalaisia useistakin syistä, olen erittäin onnellinen, että pääsen takaisin Naivashaan, ranskalaistähti sanoo.

Ogier viitannee siihen, että MM-sarjan promootioyhtiön suunnitelmissa on järjestää tulevaisuudessa osakilpailu esimerkiksi Saudi-Arabiassa, missä ihmisoikeustilanne on vähintäänkin kyseenalainen. Saudi-Arabiaa kaavailtiin jo tämän vuoden MM-sarjaan, mutta suunnitelma ei vielä toteutunut.

Kenia ja paikalliset ihmiset ovat sen sijaan hurmanneet Ogierin.

– Kun ihmisiä katsoo, se vetää nöyräksi, sillä he toivottavat meidät niin lämpimästi tervetulleiksi. Jotkut näistä ihmisistä elävät vaatimattomasti, eikä heillä ole paljoakaan, mutta silti he haluavat antaa sinulle kaikkensa. He eivät koskaan lakkaa hymyilemästä, Ogier kuvailee.

– Rakastan juuri tätä inhimillistä puolta tässä paikassa. Ja jos voin tehdä jotain auttaakseni heitä, autan heitä aina.

Paikallisen vieraanvaraisuuden lisäksi kuljettajat kohtaavat Keniassa kauden toistaiseksi kovimman haasteen. Safari-ralli on edellisinä vuosina erotellut jyvät akanoista. Jos kisan selvittää ilman isompia ongelmia, sijoitus on todennäköisesti korkealla rallin päätteeksi.

– Joissain paikoissa voi olla todella isoja kivikkoja, joiden yli mennään ykkösvaihteella, minkä jälkeen saattaa olla helvetinmoisissa vaikeuksissa ajaessa läpi lentohiekan kasvot pölyssä. Ja sitten vedät täysillä leveillä afrikkalaisilla tasangoilla, lennätät autoa ja katsot ylös kohti sinistä taivasta. Se on Afrikka. Rakastan sitä, Ogier alleviivaa.

Safari-ralli järjestetään juhannusviikonloppuna 22.-25. kesäkuuta.

Katso alta kooste viime vuoden Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat