Kalle Rovanperä saamassa huomattavaa helpotusta MM-taistoon?

Rallin MM-kausi jatkuu ensi viikolla, kun pisteistä ajetaan Kreikassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Kreikan Akropolis-rallissa syyskuussa 2022. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maastopalot ja niiden vaara ovat olleet puheenaiheena ennen Akropolis-rallia. WRC-talleista Toyota ja Hyundai joutuivat tekemään muutoksia testisuunnitelmiinsa, kun maastopalovaroituksen vuoksi testejä ei pystytty suorittamaan suunnitelmien mukaan Loutrakin alueella.

Sää on jatkunut paahtavan helteisenä ja kuivana tähän saakka, mutta ennusteiden mukaan tilanteeseen on tulossa helpotusta lähipäivinä. Tuoreimpien tietojen mukaan kilpailun keskuspaikassa Lamiassa ja sen ympäristössä sataa paikoin rankastikin alkuviikon aikana.

Kreikan MM-rallin ensimmäisenä varsinaisena kilpailupäivänä erikoiskokeita ajetaan myös etelämpänä Loutrakin lähistöllä. Myös Loutrakiin on ennustettu sateita alkuviikolle, mutta ei yhtä rajuja kuin Lamiaan.

MM-sarjaa johtavalle Kalle Rovanperälle sateet ovat joka tapauksessa hyvä uutinen. Rovanperän tehtävänä on ajaa erikoiskokeilla ensimmäisenä autona perjantaina.

Normaalisti ”aura-auton” hommista on huomattavaa haittaa, koska aikaa valuu hukkaan irtosorassa. Sateet voisivat kuitenkin helpottaa Rovanperän tehtävää – parhaassa tapauksessa Toyotan suomalaistähdellä ei olisi niin paljon irtosoraa aurattavanaan kuin tavallisesti.

Tämän vuoden MM-kamppailun kannalta Rovanperälle olisi tärkeää saada kohtuullinen pistepotti Kreikasta. Rovanperällä on taulukossa 25 pisteen etumatka tallikaveriinsa Elfyn Evansiin, ja Hyundain Thierry Neuville on puolestaan 36 pisteen päässä suomalaisesta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Sateet ovat äärimmäisen hyvä asia myös Akropolis-rallille ja ylipäätään Kreikalle, missä maastopalot ovat tehneet tuhojaan tänä kesänä. Ensi viikonlopuksi sateiden on povattu väistyvän, mutta tuolloin maastopaloille ei ole enää riskiä Akropolis-rallin alueella.

Kreikan MM-ralli käynnistyy ensi torstaina 7. syyskuuta ja päättyy sunnuntaina.

Lue myös: Kalle Rovanperältä rohkaiseva uutinen

Katso alta Kreikan MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat