Toyota-kuski lähellä MM-titteliä, merkkimestaruus varmistui jo ennen kauden päätöstä

Toyota Hiluxia komentava qatarilaiskuski Nasser Al-Attiyah voitti tällä viikolla ajetun Desafío Ruta 40 -kilpailun Argentiinassa.
Mathieu Baumel ja Nasser Al-Attiyah
Mathieu Baumel ja Nasser Al-Attiyah. Kuva: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Al-Attiyah valloitti kuusipäiväisen kestävyysrallin ensimmäistä kertaa urallaan. Kyseessä oli miehen kolmas voitto neljästä osakilpailusta aavikkorallien MM-sarjassa. Aiemmat ykköstilat tulivat kauden avauskoitoksesta Dakar-rallista tammikuussa sekä Sonora-rallin huhtikuussa.

Qatarilainen johtaa aavikkorallien MM-sarjaa 189 pisteellään. Toisena olevalla saudikuski Yazeed Al-Rajhilla on 51 pistettä vähemmän. Tämä tietää sitä, että Al-Attiyah tarvitsee kauden päätöskisasta Marokosta lokakuussa vain neljä pistettä varmistaakseen mestaruuden.

– On aina hieno fiilis voittaa. Nyt tarvitsen vain muutaman pisteen Marokosta mestaruuteen. Oli kivaa päästä taas ajamaan Argentiinassa. Odotan jo innolla seuraavaa kertaa, Al-Attiyah hehkutti.

Toiseksi Argentiinassa kurvaili isäntämaan Juan Yacopini, jolle kakkostila oli uran paras MM-sarjassa. Kolmannen sijan kuittasi Al-Rajhi ennen italialaista Eugenio Amosta ja jenkkikuski Mike Guthrieta (T3-luokka).

Al-Attiyahin voitto varmisti jälleen merkkimestaruuden Toyota Gazoo Racing -tiimille. Ennen päätöskisaa Toyotalla on 230 pistettä eli yli 100 pistettä enemmän kuin X-Raid Mini -tallilla.

– Meillä on kaikki syyt olla onnellisia. Nasser ja Mathieu (kartturi Baumel) voittivat kisan ja todistivat jälleen automme vahvuuden. Nyt meillä on jo valmistajien ja karttureiden mestaruuden takataskussa. Marokosta meidän pitää vielä saavuttaa kuljettajien titteli, Toyotan W2RC-projektin päällikkö Alain Dujardyn sanoi.