Kalle Rovanperältä rohkaiseva uutinen

Kalle Rovanperä luottaa, että Toyotan kalusto on iskussa ensi viikolla ajettavassa Kreikan Akropolis-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota jäi viime vuonna täysin Hyundain jalkoihin Kreikan raastavassa kilpailussa. Rovanperä kärsi kisassa ensimmäisestä lähtöpaikastaan ja lopulta hän vielä teloi kilpuriaan. Näin suomalaiskuski jäi kokonaan pistesijojen ulkopuolelle.

Hyundai puolestaan korjasi kilpailusta huikean kolmoisvoiton. Toyota-kuskeista vain Takamoto Katsuta selviytyi pistesijoille ajettuaan kuudenneksi.

Tänä vuonna Rovanperällä on jälleen edessään raju aurausurakka edessään Akropolis-rallissa.

– Kreikassa erikoiskokeet ovat usein varsin hiekkaisia ja pehmeitä. Joten kyseessä on todella vaativa haaste sekä autoille että renkaille, Rovanperä ennakoi.

– Kisassa ei voi painaa kaasu pohjassa alusta loppuun asti, koska myös autosta täytyy huolehtia. Lisäksi pitkät erikoiskokeet voivat olla kuljettajille ja kartanlukijoille melko vaativia.

Rovanperällä on kuitenkin rohkaisevia uutisia kerrottavanaan. MM-sarjaa johtava suomalaistähti luottaa, että Toyota on nyt paremmassa iskussa kuin vuosi sitten.

– Mielestäni olemme parantaneet autoa näillä osa-alueilla. Meiltä on puuttunut pitoa rajuissa sorakisoissa, mutta tänä vuonna meillä on mennyt paremmin esimerkiksi Meksikossa ja Sardinissa. Näyttää siltä, että auto toimii nyt näissä olosuhteissa, joten meidän pitäisi olla paljon luottavaisempia lähtiessämme Kreikkaan, Rovanperä luottaa.

Vaikka Toyotassa olisi nyt enemmän suorituskykyä, voittoon Rovanperällä on vain pienet mahdollisuudet. Ensimmäinen lähtöpaikka rankaisee armotta kreikkalaisilla sorateillä.

– Tämä ei todellakaan ole nautinnollisin ralli, kun joutuu avaamaan tietä. Perjantai on todella pitkä ja vaativa päivä, kun sen ajaa ensimmäisenä autona. Silloin kyse on enemmänkin tappion minimoimisesta, Rovanperä sanoo.

Kreikan Akropolis-ralli ajetaan 7.-10. syyskuuta. Rovanperä lähtee kilpailuun 25 pisteen johdossa ennen tallitoveriaan Elfyn Evansia.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Kreikan MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat