Jari-Matti Latvalalta tärkeä huomio Kalle Rovanperästä

Toyotan Kalle Rovanperällä on hieno tilaisuus varmistaa uransa toinen maailmanmestaruus ensi viikolla ajettavassa Keski-Euroopan MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä johtaa MM-sarjaa 31 pisteellä ennen tallikaveri Elfyn Evansia. Käytännössä siis tiimitoveria parempi pistepotti Itävallassa, Saksassa ja Tshekissä ajettavassa rallissa riittää MM-tittelin varmistumiseen suomalaiselle.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala uskoo, että Rovanperä voi lähteä varsin rennoin mielin kauden toiseksi viimeiseen MM-ralliin.

– Kallen osalta tilanne on se, että Elfynillä on paine hartioillaan. Hänen on oltava Kallen edellä. Kalle taas voi ajaa vähän varmemman kilpailun Keski-Euroopassa. Hänen ei ole pakko voittaa, Latvala huomauttaa Rallit.fille.

– Mestaruuskamppailu voi vielä siirtyä Japaniin, mutta pari järkevää sijoitusta viiden joukkoon riittää Kallelle mestaruuteen. Elfyn tietää, että hänen pitää olla reilusti Keski-Euroopassa Kallea edellä, että hän saa eroa kiinni. Siinä mielessä paine on pelkästään Elfynillä.

Latvala vakuuttaa, että tiimi antaa molemmille kuskeilleen täydet eväät kamppailla maailmanmestaruudesta. Toyotalla ei ole aiemminkaan, eikä myöskään nyt, suosittu vain yhtä kuljettajaa.

– Hienoa on se, että pystyimme jo Chilessä varmistamaan merkkimestaruuden tässä vaiheessa kautta. Nyt on kuljettajien välinen tilanne, että kuka sen mestaruuden voittaa. Molemmille annetaan samat mahdollisuudet, Latvala paaluttaa.

Keski-Euroopan MM-ralli ajetaan 26.-29. lokakuuta.

Katso alapuolelta Chilen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat