Sebastien Loebilla rysähti – ”Huomasin ojan vasta siinä vaiheessa kun olin siellä”

Rallikonkari Sebastien Loeb törmäsi ongelmiin erämaarallien MM-sarjan osakilpailussa Marokossa tiistaina.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb vauhdissa Marokossa. Kuva: Kin Marcin/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb oli kokonaistilanteessa kakkosena ennen tiistain 343-kilometristä etappia Zagorasta Merzougaan. Loeb pääsi loistavaan vauhtiin, sillä hän sai aavikolla kiinni edellään reitille startanneet Nasser Al-Attiyahin ja Mattias Ekströmin.

Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että Loebilla oli saumat nousta kokonaiskisan kärkeen. Mutta reilut sata kilometriä ennen etapin maalia rysähti.

Loebin ajama BRX-tallin kilpuri kolahti nokalleen kuivuneen joenuoman pohjalle. Auto meni tilanteessa sellaiseen kuntoon, ettei ranskalainen voinut jatkaa matkaa.

– Ajoin kovaa, ja vaikka reitillä oli vaikeita navigointipisteitä, pystyimme nousemaan Ekströmin edelle. Sen jälkeen olimme ensimmäisenä tiellä ja yritimme pitää yllä hyvää rytmiä, Loeb kertasi.

Ajaessaan laaksossa Loeb seurasi moottoripyöräluokan kilpailijoiden jättämiä jälkiä. Tämä koitui Loebin kohtaloksi.

– Ajolinja ei ollut täysin oikea, olimme ehkä kymmenen metriä liikaa oikealla. Moottoripyörät olivat ilmeisesti hypänneet ojan yli, kun taas minä huomasin ojan vasta siinä vaiheessa, kun olin siellä, ranskalaismestari totesi.

Loeb ja hänelle karttaa lukeva Fabian Lurquin selvisivät rysäyksestä henkisillä kolhuilla.

– Pääasia on se, että me molemmat olemme kunnossa. Meillä taisi olla kakkosvaihde silmässä pysähtyessämme, joten se ei ollut liian raju törmäys.

Saudi-Arabian Yazeed Al-Rajhi siirtyi Marokon rallin kärkeen ennen viimeistä etappia, joka on ohjelmassa keskiviikkona. Ranskalaislegenda Stephane Peterhansel on toisena.

Lue myös nämä

  • Uusimmat