Rallitähti Mads Östberg harkitsee erikoista ratkaisua

Mads Östberg pitää vaihtoehtonsa auki rallikaudelle 2024.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Urallaan yhden MM-rallin voittanut Östberg kilpaili tänä vuonna rallin EM-sarjassa, jonka loppupisteissä hän sijoittui kolmanneksi. Östberg otti kauden päättäneessä Unkarin EM-rallissa voiton, joka oli norjalaisen mukaan erittäin tärkeä koko hänen uransa kannalta.

Lue myös: Rallitähdeltä paljastus: ura olisi saattanut loppua, jos voittoa ei olisi tullut

Östberg pohtii parhaillaan, mitä hän aikoo tehdä ensi vuonna.

– Sanoisin, että todennäköisesti ajamme uuden kauden EM-sarjassa, mutta sitä ei ole lyöty lukkoon. Katson myös muita vaihtoehtoja, Östberg kertoi Dirtfish-sivustolle.

Östbergillä on harkinnassa myös erikoisempi ratkaisu. Norjalaiskonkari on ajanut kilpaa ympäri maailmaa, mutta ei koskaan Yhdysvalloissa.

– Olen ollut onnekas päästessäni matkustamaan maailmalla ja tapaamaan useita mukavia ihmisiä. Tämä tarkoittaa sitä, että meillä on mahdollisuuksia ja uusia paikkoja, joihin voimme mennä pitämään hauskaa.

– Yksi näistä paikoista Amerikka. Se on yksi vaihtoehdoista ensi vuodelle, Östberg myönsi.

Rallin MM-sarjan promootioyhtiön tavoitteena on saada MM-ralli Yhdysvaltoihin kaudeksi 2025. USA:n paikallinen ARA-rallisarja on kuitenkin verrattain tuntematon kansainvälisellä mitta-asteikolla.

Tänä vuonna sarjassa ajettiin kahdeksan osakilpailua. Mestaruuden nappasi kanadalainen Brandon Semenuk, joka oli ykkönen jokaisessa rallissa.

Sarjan taso ei tällä hetkellä päätä huimaa, mutta ARA:n profiilia pyritään nostamaan. Siihen sarja tarvitsee Östbergin kaltaisia nimiä.

– Pidän seikkailuista. Välillä pitää mennä uusiin paikkoihin päästäkseen isompiin seikkailuihin. Luulen, että sen takia olen kiinnostunut Amerikasta, Östberg sanoi.

– Olen kiinnostunut näkemään, mitä sillä olisi tarjottavana. Jos se ei tapahdu ensi vuonna, ehkä se voisi toteutua sitä seuraavana vuonna. Siellä on joitain mahdollisuuksia, mikä on hieno juttu.

Lue myös nämä

  • Uusimmat