Jari-Matti Latvala hehkuttaa ensi kauden rallikalenteria – ”Meidän osaltamme erittäin hyvä juttu!”

Rallin MM-sarjan kisakalenteri kaudelle 2024 vahvistettiin torstaina.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yksi merkittävä uudistus on Latvian MM-rallin tuleminen ensi kertaa mukaan WRC-karkeloihin. Ensi kesänä onkin luvassa kolmen todella nopean sorarallin putki, sillä kesäkuun lopussa ajetaan ensin Puolassa, jonka jälkeen WRC-tähdet nähdään Latviassa ja Suomessa.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvalaa kalenteri ilahdutti suuresti. Keski-Suomesta käsin rallitoimintojaan operoivan japanilaisvalmistajan ”työmatkat” lyhentyvät ensi vuonna.

– Kalenterihan vaikuttaa ihan hyvältä. Nythän se kalenteri on tänne Pohjois-Eurooppaan kallellaan . Siellä on rallit Jyväskylässä, Ruotsissa, Puolassa ja Latviassa. Logistisesti se on meille tosi hyvä juttu, Latvala hehkuttaa Rallit.fille.

– Meillä on siten vain kolme kisaa kaukoralleina. Meidän osaltamme näen kalenterin erittäin hyvänä.

Kaukoralleja ensi kaudella ovat tämän vuoden tapaan Kenia, Chile ja Japani. Meksikon ralli tipahtaa pois kalenterista, eikä mukaan tule toista kisaa Amerikan mantereelta, joten yksi pitkän matkan kisa on vähemmän mukana kuvioissa.

Yhdysvaltoja sekä Argentiinaa povattiin mukaan WRC-kalenteriin, mutta ainakin toistaiseksi Kansainvälinen autoliitto FIA sekä MM-sarjan promootioyhtiö jättivät maat rannalle. Yhdysvaltojen tosin uskotaan olevan mukana jo heti seuraavalla kaudella vuonna 2025.

Latvalan mukaan ensi vuoden rallikalenterin jopa merkittävin uudistus koskee Safari-rallin uutta päivämäärää. Viimeisen kolmen vuoden ajan Keniassa on ajettu juhannuksen tienoilla, mutta nyt kilpailu on lyöty maaliskuulle.

– Safari menee maaliskuun loppuun. Se voi olla hyvin vaikea kilpailu, koska silloin voi sataa vettä. Se on isoin haaste tässä kalenterissa, Latvala sanoo.

Lue lisää: Vihdoin! FIA vahvisti rallin MM-sarjan kalenterin

Rallikausi 2023 jatkuu ensi viikolla uudella Keski-Euroopan MM-rallilla. Luvassa on erikoiskokeita sekä Tshekissä että Saksassa ja Itävallassa.

Katso alapuolelta, mitä uudessa Keski-Euroopan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat