Vihdoin! FIA vahvisti rallin MM-sarjan kalenterin

Rallin MM-sarjan kalenteri sai vihdoin torstaina lopullisen siunauksensa, kun FIA vahvisti kisojen päivämäärät.
Latvian MM-ralli
Latviassa ajetaan MM-ralli ensi kertaa kesällä 2024. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuten on tiedetty jo usean kuukauden ajan, aloittaa Monte Carlon ralli jälleen WRC-kauden tammikuussa. Sen jälkeen rallikaravaani matkaa helmikuussa Ruotsin lumiralliin.

Iso muutos kalenterissa kuitenkin on Safari-rallin uusi ajankohta. Viimeiset kolme vuotta Keniassa on ajettu juhannuksena, mutta ensi vuonna kilpailu käydään maaliskuussa. Sen jälkeen WRC-kausi jatkuu huhtikuussa Kroatiassa ja Portugalissa toukokuussa.

Kesäkuun alussa ajetaan tuttuun tyyliin Välimerellä Sardinian saarella, kunnes vuorossa on kesäkuun lopussa kalenteriin palaava Puolan MM-ralli. Latviassa puolestaan mitellään MM-pisteistä ensi kertaa tulevan vuoden heinäkuussa.

Suomen MM-ralli on totutusti luvassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Keski-Suomen sorasirkuksen jälkeen kausi jatkuu tämän vuoden tavoin syyskuun alussa Kreikassa ja kuun lopussa Chilessä. Myös kausi 2024 päätetään asvaltilla Keski-Euroopan ja Japanin osakilpailuilla.

– Odotamme jo innolla seuraavaa toiminnan täytteistä WRC-kautta. Uusi kalenterimme nojaa sekä perinteisiin että tuo meidät mukaan mielenkiintoiseen tulevaisuuteen, rallin MM-sarjan promootioyhtiön nokkamies Jona Siebel sanoo.

– Paluumme Puolaan ja debyyttimme Latviassa korostavat sitä, että haluamme tarjota tuoreita kokemuksia sekä faneille että kilpailijoille.

Rallin MM-sarjaa ajetaan seuraavaksi ensi viikolla uudessa Keski-Euroopan MM-rallissa. Katso alapuolelta, mitä on luvassa.

Rallin MM-kalenteri kaudelle 2024:

Monte Carlo 25.-28.1.
Ruotsi 15.-18.2.
Kenia 28.-31.3.
Kroatia 18.-21.4.
Portugali 9.-12.5.
Sardinia 30.5.-2.6.
Puola 27.-30.6.
Latvia 18.-21.7.
Suomi 1.-4.8.
Kreikka 5.-8.9.
Chile 26.-29.9.
Keski-Eurooppa 31.10.-3.11.
Japani 21.-24.11. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat