Quantcast

Jääkö Teemu Suniselle tyhjä arpa käteen?

Rallin MM-sarjan kuskipaletti kaudelle 2023 nytkähti hieman eteenpäin torstaina.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford ilmoitti aamupäivällä, että Craig Breenin sopimus on purettu. Tiimin ykköskuljettajana tänä vuonna ajaneen irlantilaisen kontrahti olisi kattanut myös kauden 2023.

Breen ei ilmeisesti joudu olemaan pitkään ilman sopimusta, sillä tiettävästi hän on siirtymässä Hyundain WRC-talliin ensi kaudeksi. Hyundailta odotetaan kuljettajauutisia vielä tämän viikon aikana.

Breenille on todennäköisesti tarjolla paikka ja noin puolikas kausi tallin kolmosautossa espanjalaiskuljettaja Dani Sordon kanssa. Toyotaa tänä vuonna edustaneen Esapekka Lapin odotetaan kilpailevan Hyundailla kaikki osakilpailut Thierry Neuvillen rinnalla kaudella 2023.

Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että Teemu Suniselle on jäämässä tyhjä arpa käteen. Myös Suninen on kärkkynyt ajopaikkaa Hyundain kolmosautosta, mutta mikäli Breen tulee talliin, ei jokelalaiselle välttämättä ole tarjolla kisoja Rally1-kilpurilla.

Suninen ajoi tänä vuonna Hyundain WRC2-tiimin kalustolla seitsemän MM-rallia. Suomalainen otti luokkavoiton lokakuussa Katalonian MM-rallissa ja hän ajoi ykkösenä maaliin myös elokuussa Suomessa, mutta hänelle tuli lopulta hylkäys liian kevyen etupuskurin vuoksi.

Suninen kertoi kauden päättäneen Japanin MM-rallin yhteydessä, että hän pääsee ensi vuonna varmuudella kilpailemaan ainakin Hyundain Rally2-autolla. Siinä vaiheessa hänen toiveissaan oli, että ohjelmaan tulisi kisoja myös MM-sarjan pääluokassa.

Suninen sai ensimaistiaisen Hyundain Rally1-autosta marraskuun alussa, kun hän testasi menopeliä tiimin testialueella Jämsässä. Todennäköisesti perjantaina selviää, saako Suninen Rally1-autosta enemmän kokemusta ensi vuoden puolella.

Hyundain WRC2-tiimin yllä on vielä kysymysmerkkejä. Tallin toiminnasta on vastannut Red Grey -tiimi, jonka taustalla on Ott Tänak. Virolaistähti ei jatka Hyundailla enää ensi kaudella, joten todennäköistä, että myös Red Grey katoaa Hyundain kuvioista.

Lue myös: Petaako WRC-talli paikkaa Ott Tänakille? ”Tarvitsemme uuden lähestymistavan”

Katso alta Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat