Rallin MM-sarjan kalenterista outoa vääntöä – kolmas osakilpailu julkisti itse päivämääränsä

Rallin MM-sarjan kisakalenteria kaudelle 2023 ei ole vieläkään julkistettu.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Meksikon MM-rallissa vuonna 2020. Kuva: @world/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Varmaa on, että kausi starttaa tammikuun 19.-22. päivä ikonisella Monte Carlon rallilla, jonka jälkeen kisataan Ruotsissa 9.-12. helmikuuta.

Nyt myös kauden kolmas kisajärjestäjä on itse ilmoittanut päivämääränsä ensi kauden osakilpailuaan ajatellen. Meksikossa kaasutellaan MM-kauden kolmas osakilpailu 16.-19. maaliskuuta.

– Haluamme vahvistaa, että MM-ralli palaa Guanajuatoon vuoden 2023 maaliskuussa. Olemme erittäin ylpeitä, että Kansainvälinen autoliitto FIA on myöntänyt meille rallin, Guanajuaton osavaltion kuvernööri Diego Sinhue sanoi sosiaalisessa mediassa.

– Aiomme järjestää kautta aikain parhaimman MM-rallimme. Olemme valmiita vastaanottamaan kuskit, tiimit ja kartturit Guanajuatoon.

https://twitter.com/diegosinhue/status/1592911439320166400

Meksikossa ajettiin viimeksi MM-pisteistä vuonna 2020, mutta puhjennut koronapandemia keskeytti kisan lauantain ajopäivän jälkeen. Meksikossa on ajettu MM-rallia vuosina 2004-2020. Suomalaisista kisan on voittanut vain Jari-Matti Latvala vuonna 2016.

Kansainvälinen autoliitto FIA ja MM-sarjan promoottori ovat veivanneet ensi kauden kalenteria koko syksyn ajan. Alun perin kalenteri piti julkistaa viimeistään lokakuussa, mutta projekti on viivästynyt koko ajan. Rallit.fin tietojen mukaan ainakin MM-sarjan rengasvalmistaja Pirelli on esittänyt huolensa logistiikasta kesän Sardinian ja Kenian rallien välillä. Noiden kisojen päivämääriä ollaan vielä rukkaamassa.

Viron MM-rallin nokkamies Urmo Aava on puolestaan jutellut paikalliselle medialle, etteivät kaikki ensi kauden kisajärjestäjät ole toimittaneet FIA:lle ja promoottorille kaikkia vaadittavia dokumentteja.

Alustava MM-kalenteri kaudella 2023:

Monte Carlo (19.-22.1.)
Ruotsi (9.-12.2.)
Meksiko (16.-19.3.)
Kroatia (huhtikuu)
Portugali (toukokuu)
Sardinia (kesäkuu)
Kenia (kesäkuu)
Viro (heinäkuu)
Suomi (elokuu)
Kreikka (syyskuu)
Chile (syyskuu)
Keski-Eurooppa (lokakuu)
Japani (marraskuu)
Saudi-Arabia (joulukuu)

Lue myös nämä