Toyotan WRC-rallitiimi julkisti kuljettajansa – Esapekka Lapin kohtalo sai viimeisen sinetin

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Toyotan WRC-talli vahvisti ensi vuoden kuljettajakokoonpanonsa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.
Toyota
Toyotan kuljettajakokoonpano poseeraamassa tallipomo Jari-Matti Latvalan sekä Toyotan pääjohtajan Akio Toyodan kanssa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan miehistöön tulee ainoastaan yksi muutos: Esapekka Lappi ei jatka tallin kuljettajana kaudella 2023. Lappi siirtyy Hyundaille, jonka odotetaan julkistavan ensi kauden kuskinsa tämän viikon aikana, todennäköisesti vielä perjantaina.

Toyotalla on neljä kuljettajaa ensi kaudella: maailmanmestari Kalle Rovanperä, walesilainen Elfyn Evans, japanilainen Takamoto Katsuta ja ranskalaistähti Sebastien Ogier, joka osallistuu valikoituihin MM-osakilpailuihin samalla tavalla kuin tänäkin vuonna.

Ogier ja Katsuta vaihtelevat Toyotan tehdastiimin kolmosautossa. Niissä kisoissa, joissa Ogier on mukana, Katsuta saa käyttöönsä neljännen Toyota GR Yaris Rally1 -hybridiauton.

Jyväskylässä asuva Katsuta kilpaili viime kaudet tehdastiimin ulkopuolella, mutta nyt hän saa ylennyksen tehdastiimin kaartiin. Japanilainen on napannut urallaan kolme palkintokorokesijoitusta ja tämän vuoden MM-pisteissä hän sijoittui komeasti viidenneksi.

Toyota on rallin MM-sarjan tiimeistä ensimmäinen, joka on lukinnut miehistönsä kaudelle 2023. Hyundain kokoonpano saattaa siis selvitä vielä perjantain aikana, mutta M-Sport Fordilta ei välttämättä ole aivan hetkeen luvassa ilmoitusta.

Rallin MM-kausi käynnistyy tammikuussa Monte Carlon osakilpailulla, jonka ilmoittautuminen avattiin jo keskiviikkona.

Katso alta kauden päättäneen Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat