Rallin MM-sarjan kuskirulettiin lisää kierroksia: WRC-tähden sopimus purettu

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford ilmoitti torstaina, ettei Craig Breen jatka tallissa ensi kaudella.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport pestasi Breenin viime vuoden lopulla tiiminsä ykköskuljettajaksi kahden vuoden sopimuksella. Tiedotteen mukaan tiimi on päättänyt purkaa sopimuksen vuoden etuajassa.

Breenin kausi Ford Puma Rally1 -autolla oli alavireinen. Irlantilainen sijoittui kolmanneksi kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa ja nappasi toisen palkintosijansa kesäkuun Sardinian rallista, jossa hän ajoi toiseksi. Muuten Breenin kautta värittivät useat ulosajot, joista viimeisin nähtiin kauden päätösrallissa Japanissa viime viikonloppuna.

Breen sijoittui MM-pisteissä vasta seitsemänneksi, mikä oli pettymys sekä kuljettajalle että tiimille. Breenin mukaan hänelle jää kuitenkin hyviä muistoja vuodestaan M-Sportin kanssa.

– Koko tiimi on tehnyt kaikkensa eteeni tämän vuoden aikana. Tämä oli minulle tärkeä kausi, sillä ajoin ensimmäistä kertaa koko kauden, Breen sanoo tiedotteessa.

– Meillä on ollut hauskoja hetkiä yhdessä, vaikka matka jäikin lyhyeksi. M-Sport on kuin perhe, joten on surullista jättää se taakse. Tämä on ollut hieno kokemus, että olen ollut osa tiimiä, mutta nyt on aika siirtyä eteenpäin.

Breen on yhdistetty huhuissa Hyundain WRC-talliin, jonka odotetaan julkistavan ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa tämän viikon aikana. Nähtäväksi jää, löytyykö Breenin nimi Hyundain kuskilistalta.

– Odotan innolla tulevaa ja sitä, että jatkamme yhteistyön rakentamista Jamesin kanssa (Breenin uusi kartanlukija Fulton). Toivotan kaikkea hyvää tallille ensi kaudelle.

M-Sport Ford ei ole vielä julkistanut ensi vuoden kuljettajiaan. Hyundain jättävän Ott Tänakin on huhuttu loikkaavan brittitiimiin, mutta virolainen kertoi kauden päätöskisan yhteydessä, että hän ole vielä tehnyt päätöstä jatkostaan.

Rallin MM-kausi 2023 käynnistyy tammikuussa Monte Carlon MM-rallilla.

Katso alta Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat