Petaako WRC-talli paikkaa Ott Tänakille? ”Tarvitsemme uuden lähestymistavan”

M-Sport Fordin rallitiimi tiedotti torstaina, ettei irlantilainen Craig Breen jatka tallissa ensi kaudella.
Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Irlantilaiskuski lähti kauteen kovin odotuksin, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Podiumille mies kipusi vain Monte Carlon ja Sardinian MM-rallissa. Keskeytyksiä tuli yhteensä seitsemän kappaletta, joista suurin osa ulosajojen myötä.

– On ollut ilo työskennellä Craigin kanssa. Olin iloinen, että sain hänet ja Paulin (kartanlukija Nagle) tiimiin kovan työn jälkeen. Tiesimme kaikki, että potentiaali oli olemassa, mutta ikävä kyllä aina kaikki jutut eivät vain klikkaa. Se on totuus ja se meidän pitää hyväksyä, M-Sportin tallipomon tehtäviä hoitava Richard Millener kommentoi tallin tiedotteessa.

– Craig on todella lahjakas kuski, ja uskon, että hänellä on vielä saavutettavaa urallaan. Me kuitenkin koemme, että tarvitsemme uuden lähestymistavan kauteen 2023. Käännämme nyt katseemme ensi kauteen, jotta saamme turvattua meille kilpailukykyisen kokoonpanon.

M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson on tiimipomon kanssa samoilla linjoilla. Breenille näytettiin yksinkertaisesti ovea surkeiden tulosten myötä.

– Craig saavutti kaksi podiumia ja pohja-aikoja kauden aikana eri alustoilla. Ikävä kyllä tasaisuutta ei ollut, jotta hän voisi johtaa tiimimme vuoteen 2023, Wilson summaa.

Wilson kuitenkin korostaa, että kyseessä olivat vain tulokset, eikä taustalla ollut mitään henkilökohtaista.

– Haluan vain parasta kuskeille, jotka ovat nousseet meidän ”mahdollisuuksien tikapuita” pitkin. Craig debytoi MM-sarjassa Fiesta Sporting Trophy -luokassa ja voitti sen jälkeen sekä WRC-Akatemian että S2000:n mestaruuden. Sen jälkeen hän debytoi WRC-autolla. Tämä kaikki tapahtui Fiestan ratissa, Wilson muistelee.

– Olen ylpeä M-Sportin roolista siinä, minkälainen kuljettaja Craigista on tullut. Toivoimme, että olisimme nähneet hänen ajavan ensimmäisen MM-rallin voittonsa Fordilla. Ikävä kyllä niin ei ollut tarkoitettu. Toivon hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa.

Breenin on huhuttu olevan yksi ehdokas Hyundain WRC-talliin ensi kaudeksi. Korealaisvalmistajan odotetaan julkistavan ensi vuoden kokoonpanonsa vielä tällä viikolla.

M-Sport ei ole vielä julkistanut ensi kauden kuskejaan. Breenin lähtöpassien myötä M-Sportilla olisi paikka uudelle ykköskuskille. Hyundailta lähtenyt Ott Tänak on yhdistetty jo pidempään brittitalliin.

Rallin MM-kausi 2023 starttaa tammikuussa Monte Carlossa.

Katso alapuolelta viime tammikuun Monte Carlon rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat