Quantcast

Hyundai-tähti palasi jo ralliautoon – kilpurissa näkyvä muutos

Hyundain rallitiimi ei jäänyt lepäilemään laakereilleen viime viikonloppuna ajetun Portugalin MM-rallin jälkeen.
Thierry Neuville
2022 FIA World Rally Championship Round 04, Rally de Portugal 19-22 May 2022 Thierry Neuville Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden seuraava osakilpailu käynnistyy reilun viikon kuluttua Sardiniassa. Hyundai suuntasikin Portugalista suoraan Välimeren saarelle suorittamaan ennakkotestit sorakilpailua varten.

Hyundai-tähti Thierry Neuville sai pitää maanantain ajan etäisyyttä ralliautoon, mutta tiistaina hän palasi Hyundai i20 N Rally1 -hybridikilpurin rattiin Sardiniassa. Autoon oli tehty näkyvä muutos sitten Portugalin osakilpailun.

Hyundain katossa oli nimittäin kultainen teippaus, jonka tehtävänä on heijastaa auringonsäteitä. Jo Portugalissa ohjaamot olivat kuin saunoja lämpötilan puolesta, ja Sardiniassa on luvassa vieläkin helteisemmät olosuhteet.

Katso alta video Neuvillen testiurakasta.

https://youtu.be/mzOKArgmbLI

Kabiinin lämpötilaa nostaa myös se, että pakoputkisto on sijoitettu auton oikealle sivustalle Rally1-autoissa ja se kulkee kartanlukijan istuinpaikan alapuolella. Useat kilpailijat valittivat jo Portugalin MM-rallin yhteydessä, että lämpötila nousi lähes sietämättömäksi.

Lue myös: Rallin MM-sarjan uusista autoista paljastui piinaava suunnitteluvirhe – karttureilla voi sulaa kengät jalkaan

Neuville joutui tyytymään viidenteen sijaan kauden ensimmäisessä sorakilpailussa Portugalissa. Belgialainen jatkaa MM-sarjassa toisena, mutta kärjessä olevaan Kalle Rovanperään on matkaa jo 46 pistettä.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Neuville myönsi Portugalin osakilpailun jälkeen, että tiimin suorituskyky ei ole parhaalla mahdollisella tasolla.

– Autossa on hyviä asioita ja näytimme, että vauhtiakin löytyy. Mutta meillä on ehdottomasti vielä töitä tehtävänä, Neuville totesi.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä