Ott Tänak avasi sanaisen arkkunsa – virolaistähdeltä tiukkaa tekstiä tiimistään

Hyundai-kuljettaja Ott Tänak ei säästellyt sanojaan pettymykseen päättyneen Portugalin MM-rallin jälkeen.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak sijoittui vasta kuudenneksi kauden ensimmäisessä sorakilpailussa. Rengasrikot pudottivat virolaistähden aikaisessa vaiheessa kärkikamppailusta, eikä hän muutenkaan löytänyt kunnon luottoa Hyundai i20 N Rally1 -kilpuriin viikonlopun aikana.

– Meillä oli ennen rallia vain lyhyt testi, jonka aikana en saanut hyvää tuntumaa. Ralli meni samalla tavalla. Yritimme oppia ja parantaa kisan aikana, mutta ralli ei ole oikea paikka sitä varten, Tänak totesi virolaisen Delfi-sivuston videohaastattelussa.

Tänakin mukaan autossa on useita eri osa-alueita, joita pitää parantaa. Lisäksi hänellä on ollut vaikeuksia sopeutua uuteen hybridikilpuriin.

– Jotkin asiat toimivat vastoin omia vaistojani, Tänak täsmensi.

Tänakin mukaan hybridiauton kehitystyö jäi pahasti kesken ennen kauden alkua.

– Auto oli valmis kuukausi ennen Monte Carlon rallia. Meillä oli kaksi testiä, ja sitten kausi alkoi. Kehitystyötä ei oikeastaan tehty.

Hyundailla on muutenkin pakka hieman levällään, sillä tallille ei ole vieläkään nimetty uutta tallipäällikköä. Ranskalainen Julien Moncet on kantanut väliaikaisen tallipäällikön titteliä kauden avauskisoissa.

– Tiimi on rakenteellisesti suhteellisen vaikeassa tilanteessa tällä hetkellä. Ei ole helppoa, Tänak sanoi suoraan.

Tänak on rallin MM-sarjan pistetaulukossa neljäntenä, mutta kärjessä olevaan Kalle Rovanperään on kertynyt eroa jo 69 pistettä. Tänakin mukaan hän ei juurikaan katsele pistetaulukoita.

– On vaikeaa ottaa koko tätä kautta enää vakavasti. Meillä on muita erittäin isoja ongelmia. Tällä hetkellä piste-ero on ongelmista pienin, Tänak sanoi.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan jo ensi viikolla Sardiniassa.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä