Hyundai-pomolta erikoinen lausunto rallitiimin ykköstähdestä

Thierry Neuville sai helpottavan voiton Sardinian MM-rallissa reilu viikko sitten.
Thierry Neuville ja Cyril Abiteboul
Thierry Neuville ja Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kyseessä oli Neuvillen ja samalla myös Hyundai-tallin ensimmäinen ykköstila tällä kaudella. Neuville oli juhlinut edellisen kerran ykköstilaa Japanin MM-osakilpailussa viime marraskuussa.

Kauden avausvoitto nosti Neuvillen MM-sarjassa toiseksi. Belgialainen on 25 pisteen päässä hallitsevasta maailmanmestarista Kalle Rovanperästä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Sardinian saarella Neuville johdatti Hyundain kaksoisvoittoon. Tallipomo Cyril Abiteboul näkee, että Belgian ralliässän suoritustaso voisi olla vieläkin parempi.

– Samana viikonloppuna voidaan melkein nähdä kaksi eri Thierryä, Abiteboul hämmästeli belgialaisen RTBF-kanavan mukaan.

– Minulla on sellainen käsitys, että mitä pahemmat olosuhteet ovat, sitä enemmän Thierry pystyy tekemään muihin verrattuna. Hänen pitäisi pystyä samaan myös normaaleissa olosuhteissa, Hyundai-päällikkö lisäsi.

Tämän kauden ralleissa Neuville on paikoin valitellut, ettei kilpuri ole sopinut täysin hänen näppeihinsä.

– Joskus Neuvillella on tavaton luottamus. Hän tarvitsee luottoa autoon – se rakentuu vähitellen. Meidän pitää katsoa, kuinka voisimme nopeuttaa tätä prosessia, jotta hän saisi enemmän luottoa, Abiteboul sanoi.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Keniassa. Neuville toivoo, että hän pystyy taistelemaan huipputuloksesta ikonisessa Safari-rallissa.

– Kenia on tärkeä kisa meille. Uskon, että pärjäämme siellä, sillä automme on luotettava niissä olosuhteissa. Viro ja Suomi eivät puolestaan ole minulle parhaita kisoja kalenterissa. Kalle on varmasti vahva niissä ralleissa, Neuville totesi.

– Siksi on tärkeää, että onnistumme myös Keniassa. Tärkeintä on saada enemmän pisteitä kuin Kalle.

Lue myös: Rovanperän vauhti pelottaa jo valmiiksi Hyundai-tähteä – ”Kalle on varmasti vahva”

Katso alta Sardinian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat