Venyykö Toyota-kuljettaja jälleen kovaan temppuun klassikkorallissa?

Toyotan WRC-tallin Takamoto Katsuta toivoo, että hän saa kauden ensimmäisen kunnon onnistumisensa rallin MM-sarjan seuraavassa osakilpailussa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-kausi jatkuu jo ensi viikolla, kun pisteistä ajetaan Kenian legendaarisessa Safari-rallissa. Katsutalla on kilpailusta hyvät muistot, sillä japanilaiskuljettaja ylsi Toyotalla palkintokorokkeelle Keniassa viime ja sitä edellisenä vuonna.

Safari-ralli palasi MM-kalenteriin kaudella 2021, jolloin Katsuta ajoi kilpailussa MM-uransa toistaiseksi parhaan sijoituksen. Katsuta otti kakkostilan ja oli kiinni jopa voitossa, mutta tallitoveri Sebastien Ogier pyyhälsi lopussa ohi ja ykköseksi savanneilla.

Vuosi sitten Katsuta ajoi kilpailussa kakkoseksi ja oli osaltaan siivittämässä Toyotan komeaan neloisvoittoon Afrikan mantereella.

Tämän kauden ralleissa Katsuta on väläytellyt ajoittain vauhtiaan, mutta eteen on tullut myös vastoinkäymisiä. Katsuta on MM-pisteissä vasta kahdeksantena lähes sata pistettä MM-sarjaa johtavaa Kalle Rovanperää jäljessä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katsuta luottaa, että Safarista hän voi kairata huipputuloksen.

– Kenia on hyvä ralli minulle. Pidän kilpailusta ja minulla on sieltä hyvä tulos kahdelta viime vuodelta. Mielestäni näytin jo Sardiniassa vauhtiani, joka oli kohdallaan alusta lähtien, Katsuta kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Katsuta joutui keskeyttämään kertaalleen kesäkuun alussa järjestetyssä Sardinian MM-rallissa, mutta hän ajoi sorakisassa kaksi pohja-aikaa ja kuittasi kolme lisäpistettä Power Stage -erikoiskokeen kolmostilastaan.

– Odotan innolla Keniaa. Toivottavasti saamme sieltä jälleen hyvän sijoituksen.

– Kausi ei ole sujunut meiltä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta nousemme tästä Afrikassa, Katsuta vakuuttaa.

Safari-ralli ajetaan juhannusviikonloppuna 22.-25. kesäkuuta.

Katso alta Sardinian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat