Rovanperän vauhti pelottaa jo valmiiksi Hyundai-tähteä – ”Kalle on varmasti vahva”

Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville palasi voittokantaan, kun mies juhli voittoa Sardiniassa viikonloppuna.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisen kerran Neuville oli juhlinut ykköstilaa viime kauden lopussa Japanissa, joten luonnollisesti voitto maistui hyvältä. Samalla Neuville palasi takaisin mestaruustaisteluun hieman heikomman jakson jälkeen.

Käytännössä Neuvillen ykköstila varmistui jo lauantai-iltana, kun Toyotan Sebastien Ogier ajoi ulos tieltä. Sen jälkeen belgialaisen tiimikaveri Esapekka Lappi nosti jalan kaasulta, jonka myötä Neuville sai ajella rauhassa voittoon.

– Ensinnäkin on upeaa olla taas ykköskorokkeella. Viikonloppu oli raskas ja haastava. Meillä oli omat ongelmamme kisan aikana, mutta pysyimme koko ajan taistelussa mukana. Fiilis autossa parani koko ajan ja mielestäni meidän rengastaktiikkamme toimi myös hyvin, Neuville kertoi.

– Pystyimme Esapekan kanssa laittamaan painetta Ogierille, joka sitten teki virheen. Se antoi meille hyvän mahdollisuuden turvata tiimille kaksoisvoitto. Meidän tallimme porukka ehdottomasti ansaitsee tämän.

Seuraavaksi MM-sarja jatkuu Keniassa, jossa Neuville tähtää korkealle. Tiedossa nimittäin on, että Safari-rallin jälkeen edessä ovat MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän lempikisat Suomessa ja Virossa.

– Nämä olivat meille tärkeät pisteet. Myös Kenia on tärkeä kisa meille. Uskon, että pärjäämme siellä, sillä automme on luotettava niissä olosuhteissa. Viro ja Suomi eivät ole taas minulle parhaita kisoja kalenterissa. Kalle on varmasti vahva niissä ralleissa, 25 pistettä Rovanperää MM-taulukossa perässä oleva Neuville totesi.

– Siksi on tärkeää, että onnistumme myös Keniassa. Tärkeintä on saada enemmän pisteitä kuin Kalle.

Sardinian MM-rallin Power Stage -pätkällä Rovanperä saalisti jälleen täydet viisi pistettä pohja-ajalla. Neuville puolestaan jäi viiden parhaan kuskin ulkopuolelle, eikä lisäpisteitä näin ollen herunut.

– Ajelin koko sunnuntain pätkiä läpi sillä ajatuksella, että pidän hyvän rytmin, mutta en ala ottamaan mitään riskejä. Power Stage oli kuitenkin pahin, koska sää oli niin huono. Myös renkaani olivat jo todella huonot, joten pyrin vain selviämään, Neuville summasi.

– Tiesin myös, että Kalle puskee joka tapauksessa siellä kovaa ja minun lähtökohdillani edes yhden pisteen saaminen olisi tarkoittanut riskien ottamista. Siksi halusin vain varmistaa, että pääsemme maaliin.

Kenian MM-ralli ajetaan juhannusviikonloppuna.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä