Huhumylly rallin MM-sarjan jatkumisen ympärillä kiihtyy – kauden päätösralli ajetaan Monzassa?

Monza rally show
Monza Rally Show on houkutellut vuosittain paikalle myös WRC-kuskeja. Kuva: M. Bettiol / Monza Eni Circuit
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA sekä WRC-promoottori ovat hankalassa tilanteessa rallin MM-sarjan osalta. Jollain ilveellä kautta pitäisi päästä jatkamaan, vaikka suurin osa loppukauden kisoista on jo peruttu koronapandemian vuoksi.

Rata-autoilun puolella tilanne on tietyllä tavalla helpompi, sillä yleisön kontrollointi on rataolosuhteissa helpohkoa. Sen sijaan rallin osalta homma menee hankalaksi, kun erikoiskokeet voivat olla yli 30 kilometriä pitkiä, joten valvottavaa riittää.

Alkuperäisellä paikallaan syksyn WRC-kalenterissa ovat enää syyskuun Turkin ralli sekä lokakuun Saksan osakilpailu ja marraskuun Japanin kisa. Tilanne on hankalin Saksan rallin osalta, sillä maan hallitus on kieltänyt massatapahtumien järjestämisen lokakuun loppuun saakka.

WRC-promoottori on käynyt kiivaasti neuvotteluita MM-kalenterin ulkopuolisten kisojen kanssa tuodakseen uusia ralleja peruttujen tilalle. Latvian EM-rallin järjestäjä ilmoitti tällä viikolla, että ainakaan heidän osaltaan MM-haaveet eivät toteudu. Rally Liepajan sijaan MM-kalenteriin ovat tyrkyllä syyskuun Rally Estonia sekä lokakuussa ajettava Ypres-ralli.

Lue myös: Latvian haaveet saada MM-ralli menivät murskaksi – ”Monestakin eri syystä johtuen”

Saksalainen Rallye Magazin -lehti povaa verkkosivuillaan, että MM-sarjassa saatetaan ajaa syksyllä kaksi osakilpailua Italiassa. Kesäkuun Sardinian rallin uskotaan saavan paikan lokakuulta ja sen lisäksi lehti uskoo kauden päättyvän Rally Monzaan joulukuun alussa. Monzan rallia tukee ensi kauden MM-sarjan rengasvalmistaja Pirelli, joten siinä mielessä ralli olisi oiva päätös kaudelle. Monzassa ralli voidaan viedä myös legendaariselle Monzan F1-radalle.

Lue myös: Spekulaatiot käyvät kuumina – rallin MM-sarja jatkuu jo elokuussa?

Rallye-Magazin väittää jopa, että Monzan ralli on todennäköisempi vaihtoehto MM-kalenteriin kuin Sardinian osakilpailu. Lehden mukaan Sardinian MM-rallin päätukijalla, saaren turismivirastolla, uupuu varoja kisan järjestämiseksi. Talousvaikeuksissa on myös tsekkiläinen Barum-ralli, jota joissain huhuissa on povattu nousevan MM-kalenteriin saakka. Barum-rallin järjestäjät ovat pyytäneet tukijoiltaan 140 000 euron summaa, jota ilman myös EM-ralli jää ajamatta.

Katso alta, miten Sebastien Ogier käskytti Yaris WRC:tä testeissä Keski-Suomessa viime viikolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat