Spekulaatiot käyvät kuumina – rallin MM-sarja jatkuu jo elokuussa?

Oliver Solberg voitti viime vuonna EM-sarjan kisan Latviassa. Kuva: Alexandre Guillaumot / DPPI

Kansainvälinen autoliitto FIA ei julkaissut vielä viime perjantaina maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksessa pitkään odotettua kisakalenteria rallin MM-sarjan loppukauden 2020 osalta.

FIA ja WRC-promoottori hamuavat vielä jopa kuutta osakilpailua loppuvuodeksi koronaviruksen aiheuttamasta hankalasta tilanteesta huolimatta. Vahvimman skenaarion mukaan syksyn kalenterissa mukana ovat kesäkuulta siirretty Sardinia sekä Turkki, Saksa ja Japani. Näiden lisäksi mukaan saatetaan mahduttaa kaksi ulkopuolista kilpailua, kuten Ypres-ralli Belgiassa sekä Rally Estonia Virossa. Näistä ensimmäinen kisa olisi Rally Estonia syyskuussa.

Lue myös: Kuusi MM-rallia syys-marraskuussa? – Belgia ja Viro vahvimmat ehdokkaat uusiksi osakilpailuiksi

Dirtfish-sivuston mukaan FIA ja WRC-promoottori kuitenkin pelkäävät koronaviruksen toista aaltoa syksyllä, jonka takia MM-kausi saattaisikin käynnistyä jo elokuun puolivälissä Rally Liepajalla Latviassa. Perinteisesti tämä kisa on kuulunut rallin EM-sarjaan.

– Jos menemme Liepajaan, niin ainakin meillä on joku kisa, jotain rallia edes. Ongelmana on, että jos siirrämme kaikki rallit lyhyelle aikavälille syksyyn, ja toinen aalto tulee, niin homma on jälleen paketissa, sisäpiirin lähde kertoo Dirtfishille.

– Parempi on siinä mielessä aloittaa aikaisemmin ja ajaa edes jotain kisoja. Latvia olisi sitä ajatellen erinomainen vaihtoehto.

Katso, miten Kalle Rovanperä käskytti Yaris WRC:tä viime viikon testeissä Keski-Suomessa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Ypres-rallin mahduttaminen mukaan lokakuun alussa pakottaisi Turkin rallin siirtämään osakilpailuaan viikkoa aikaisemmaksi. Aikataulu voi muodostua mahdottomaksi.

– Jos muutamme Turkin ajankohtaa, niin katsokaapa päivämääriä ja logistiikan haasteita. Meillä on silloin neljä rallia seitsemässä viikossa. Se on varmasti vaikeaa kaikille osapuolille, eikä vähiten tiimeille. Se huolestuttaa minua, nimettömänä pysyttelevä sisäpiirin lähde pohtii.

Rally Liepajan nokkamies Raimonds Strokśs myöntää, että WRC-promoottorin kanssa on käyty isoja neuvotteluja MM-rallin järjestämisestä Latviassa.

– On tämä toki erittäin haastava tehtävä, kun ralliimme on enää aikaa alle kaksi kuukautta. Kutsumme yhteistyökumppanimme, Latvian hallituksen ja Liepajan sekä Talsin kaupunkien edustajat neuvotteluun. Pohdimme yhdessä työmäärää, talouspuolta ja muita asioita ehdotuksen suhteen, Strokśs sanoo.

– Vain yhteistyöllä ja nopealla aikataululla voisimme isännöidä MM-rallin Latviassa EM-kisan ohella.

Lue myös: Saksan MM-ralli liipaisimella – ”Kaikkia mahdollisuuksia tarkastellaan”

Lue myös: FIA nimesi yhdeksän MM-rallia ensi vuodelle – viimeisistä paikoista luvassa hurja taistelu

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö