Latvian haaveet saada MM-ralli menivät murskaksi – ”Monestakin eri syystä johtuen”

Martins Sesks
Martins Sesks kotirallissaan viime vuonna. Kuva: Alexandre Guillaumot / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa on etsitty uusia kisajärjestäjiä, koska moni alkuperäiseen kalenteriin kuulunut järjestäjämaa on perunut rallinsa koronapandemian takia.

Yksi ehdolla ollut maa oli Latvia, jossa ajetaan perinteikäs Rally Liepaja elokuussa. Rallin järjestäjä kuitenkin tiedotti torstaina, että neuvottelut WRC-promoottorin kanssa ovat päättyneet, eikä WRC-autoja nähdä Latviassa tänä vuonna.

– Haluamme ensinnäkin kiittää WRC-promoottoria, että he tunnustivat Rally Liepajan MM-sarjan arvoiseksi. Se on iso kunnianosoitus siitä työstä, jota olemme tehneet vuodesta 2012 saakka, kun järjestimme ensimmäisen kisamme vuotta myöhemmin, Rally Liepajan nokkamies Raimonds Strokšs sanoo rallin verkkosivuilla.

– Viime päivinä olemme tehneet valtavasti töitä. Me ja koko Latvia olemme näyttäneet, että emme pelkää töitä, jotta olisimme saaneet MM-rallin näin lyhyellä varoitusajalla. Monestakin eri syystä johtuen on kuitenkin päätetty, ettei Rally Liepaja ole mukana MM-sarjassa tänä vuonna, Strokšs jatkaa.

Kaikesta huolimatta Rally Liepaja isännöi alkuperäisen suunnitelman mukaan rallin EM-sarjaa 14. – 16. elokuuta. Rallireitti kulkee Talsin kaupungista Liepajaan.

Kalle Rovanperä testasi Toyota Yaris WRC:tä viime viikolla Keski-Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat