Esapekka Lapilta suoraa puhetta: ”Jos sitä ei hyväksy, ei ole työtäkään”

Esapekka Lappi on löytänyt loistavan vireen Hyundain ratissa edellisissä rallin MM-sarjan osakilpailuissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lapin ensimmäiset kilpailut Hyundain i20 N Rally1 -kilpurilla eivät menneet putkeen. Monte Carlon rallissa pieksämäkeläinen haki vielä tuntumaa ja sijoittui vasta kahdeksanneksi. Ruotsissa rengasrikkoa seurannut ulosajo vesitti huipputuloksen, ja Meksikossa voittokamppailu mureni törmäyksessä sähköpylvääseen.

Mutta Meksikon jälkeen Lapilla on kulkenut huomattavasti paremmin. Hän oli kolmas Kroatiassa, samalla sijalla Portugalissa ja kakkonen reilu viikko sitten Sardiniassa.

Lappi teki paluun rallin MM-sarjan pääluokkaan viime kaudella, jolloin hän ajoi seitsemän osakilpailua Toyotalla. Jyväskylässä operoivalta Toyotan WRC-tallilta ei ollut tarjolla koko kauden sopimusta tällekään vuodelle, joten Lappi tarttui Hyundain tarjoukseen.

– Huomasin viime vuonna, että kun ajoin perättäisiä kisoja, ajoni sujui koko ajan paremmin. Vauhti oli kohdallaan heti kisan alussa ja jopa kasvoi siitä.

– Se rohkaisi minua ottamaan vastaan koko vuoden sopimuksen. Ajattelin, että minusta voi tulla nopeampi ja minulla voi olla teoreettinen mahdollisuus taistella mestaruudesta, Lappi kertoo rallin MM-sarjan julkaisemalla Youtube-videolla.

Lappi puhuu teoreettisesta mahdollisuudesta, sillä Thierry Neuville on Hyundain ehdoton ykköskuljettaja. Tämä kävi selväksi esimerkiksi Sardinian MM-rallissa, jossa Lapin oli tyytyminen kakkossijalla köröttelyyn sen jälkeen, kun Toyota-kuljettaja Sebastien Ogierin ulosajo oli nostanut Hyundai-kuskit kaksoisjohtoon.

Lappi tietää tarkkaan, mikä on tallin sisäinen marssijärjestys.

– Se pitää vain hyväksyä. Se on osa tätä työtä. Jos sitä ei hyväksy, ei ole työtäkään, Lappi toteaa.

– Thierry on ollut tässä tallissa kymmenen vuotta. Hän on menestynyt urallaan ja hänellä on parempi mahdollisuus taistella mestaruudesta.

– Olemme täällä tietenkin omaa sarjaamme varten. Mutta olemme myös tukemassa Thierryä, jos vain suinkin voimme, jotta saisimme Thierrylle ja Hyundaille ensimmäisen kuljettajien mestaruuden. Ja tietenkin yritämme tuoda mahdollisimman paljon pisteitä valmistajien MM-sarjaan, Lappi lisää.

Rallin MM-kausi jatkuu ensi viikolla Keniassa ikonisella Safari-rallilla, jota MM-sarjassa kuudentena oleva Lappi ei ole aiemmin ajanut.

Lue myös: Lappi ja Rovanperä täysin eri lähtökohdista legendaariseen ralliin – ”Ei lähdetä heti syöttämään voitosta”

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Sardinian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat