Lappi ja Rovanperä täysin eri lähtökohdista legendaariseen ralliin – ”Ei lähdetä heti syöttämään voitosta”

Rallin MM-sarjaa johtava Toyotan Kalle Rovanperä sekä Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lappi lähtevät vahvassa vireessä juhannusviikolla ajettavaan Kenian osakilpailuun.
Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi
Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi ovat olleet hyvässä vireessä rallin MM-sarjassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperällä on alla voitto Portugalista sekä kolmas sija Sardinian rallista. MM-sarjassa puolustavan mestarin johtoasema on 25 pistettä ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Lappi puolestaan porskuttaa jo kolmen palkintosijan putkessa.

Rovanperä juhli viime vuonna Keniassa voittoa ja ajaa nyt legendaarisen Safari-rallin kolmatta kertaa.

– Olen aina tykännyt Kenian rallista niillä kahdella kerralla, kun olemme siellä olleet. Viime vuonna meni hyvin ja sitä edelliselläkin kerralla aina siihen asti, kunnes jäimme jumiin lentohiekkaan. Lähden sinne ihan mielelläni, Rovanperä sanoo.

– Onhan se aina haastava kisa ja sääolosuhteet ratkaisevat paljon. Uskon, että se kisa sopii meille kuitenkin hyvin. Tavoitteena on jälleen hyvä kisa ja mahdollisimman korkeat pisteet.

Lappi puolestaan matkustaa Kenian ralliin urallaan ensimmäistä kertaa. Pieksämäkeläinen myöntääkin, että varsinkin Safarissa maltti pitää olla matkassa.

– Siihen pitää keskittyä enemmän kuin muihin ralleihin. Se on varmasti seikkailu. Ehkä vähän erilainen lähtökohta pitää ottaa. On pidettävä silmät auki ja vähän katseltava, eikä lähteä heti syöttämään suoraan voitosta. Kuunnellaan vähän, mitä apuja tiimillä olisi antaa, Lappi summaa.

– Eihän se ainakaan etu ole, että ajan nyt siellä ensimmäistä kertaa. Lähtökohta voisi olla kuin Kroatiassa ja se kisahan meni lopulta hyvin, Lappi jatkaa viitaten kolmanteen tilaan huhtikuisessa Kroatian asvalttirallissa.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin viime kesän parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat