MM-rallivoittaja ajoi ykköseksi eksoottisessa kisassa, mutta tiukoille se meni: ”Melkoinen seikkailu”

Hayden Paddon nappasi ykkössijan viikonloppuna ajetussa Barbadoksen rallissa.
Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Urallaan yhden MM-rallin voittanut Paddon sai kovan vastuksen paikalliselta Dane Skeeteltä, sillä uusiseelantilaisen voittomarginaali oli vain 1,2 sekuntia Karibian maisemissa. Huomattavaa oli tosin se, että Paddon kilpaili Hyundai i20 R5- autolla, kun taas Skeetellä oli allaan Subaru Impreza WRC.

Paddonilla oli asvalttikisassa 15 sekunnin johto lauantain erikoiskokeiden jälkeen, mutta sunnuntaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella hän sortui virheeseen, joka pudotti uusiseelantilaisen takaa-ajaksi.

– Tämä päivä oli melkoinen seikkailu. Uskomatonta, että pystyimme voittamaan käytyämme eeppisen taistelun WRC-autolla ajanutta Danea vastaan, Paddon kertasi Facebook-päivityksessään.

– Teimme työstämme vaikean. Spinnasimme viitosvaihteella päivän avauspätkällä. Sen jälkeen oli vaikeaa kuroa eroa nopeilla erikoiskokeilla, joten meidän piti puskea täysillä kolmella viimeisellä pätkällä ottaaksemme kolme sekuntia kiinni.

Paddon nousi ykköseksi lopulta viimeisellä erikoiskokeella, jolla hän löi Skeeten 2,2 sekunnilla.

– Tiimi teki uskomattoman työn korjattuaan auton perän 15 minuutissa sen jälkeen, kun meiltä oli irronnut pyörä viimeistä edellisen erikoiskokeen viimeisessä mutkassa, Paddon kiitteli.

Barbadoksen ralli kuuluu tänä vuonna kansainväliseen TER-rallisarjaan, jota Paddon johtaa. Paddon voitti myös sarjan avauskisan Otago-rallin kotimaassaan Uudessa-Seelannissa.

Paddonin rallikiireet jatkuvat jo tulevana viikonloppuna Atlantin toisella puolella.

– Valitettavasti meillä ei ollut aikaa voitonjuhlille Barbadoksella, sillä lähdemme suoraan lentokoneella Eurooppaan seuraavaan EM-ralliin Latviaan.

Paddon johtaa myös rallin EM-sarjaa ennen viikonlopun Liepaja-rallia.

Katso alta kooste Puolan EM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat