Citroen vahvisti osallistumisensa rallin MM-sarjaan – Mads Östbergille kahdeksan kisaa R5:lla

Mads Östberg. Kuva: Citroen Racing

Citroen Racing jatkaa kisaamista rallin MM-sarjassa, vaikka ranskalaismerkki laittoikin WRC-touhut jäihin.

Talli vahvisti torstaina, että se osallistuu WRC2- ja WRC3-luokkiin Citroen C3 R5:lla kahden auton voimin kaudella 2020. Norjalaiskonkari Mads Östberg ajaa C3 R5:lla kahdeksan MM-rallia ja Yohan Rossel kuusi. Tukijoina Citroenilla jatkavat pitkäaikainen yhteistyökumppani Total sekä Michelin.

Citroen ei ole varsinaisesti tehdastallina mukana, mutta tarjoaa tehdastukea Östbergin ja Rosselin toimintaa pyörittävälle PH Sport -tiimille.

Rossel kuuluu Ranskan moottoriliiton FFSA:n tuettaviin kuskeihin. Kauden avaavassa Monte Carlon rallissa nähdään yhteensä kuusi C3 R5:sta, sillä viivalla ovat edellä mainittujen lisäksi muun muassa Nicolas Ciamin ja Eric Camilli.

– On mahtavaa jatkaa tässä tiimissä. Teimme kovasti töitä viime kaudella auton kehitystyön suhteen. Pääalueina olivat jarrut, jousitus ja moottorin suorituskyky. Sen pitäisi antaa meille etua kaudeksi 2020, Östberg sanoo Citroenin tiedotteessa.

– Meillä on yhdessä Torsteinin (kartanlukija Eriksen) kanssa tavoitteena voittaa mahdollisimman monta rallia sekä mestaruus. On mukavaa jatkaa yhteistyötä Citroenin kanssa ja saada Yohan tallikaveriksi, WRC2 Pro -luokassa viime kaudella Kalle Rovanperän jälkeen toiseksi sijoittunut norjalainen jatkaa.

Östberg testasi torstaina Citroenia Monte Carloa varten. Katso video alapuolelta:

Östberg osallistuu WRC2-luokkaan, kun taas Rossel nähdään yksityiskuljettajille suunnatussa WRC3-luokassa.

– On upeaa jatkaa seikkailua yhdessä PSA Motorsportin kanssa saaden tukea FFSA:lta. Kiitos Citroenille ja Peugeotille aiemmista mestaruuksista. Olemme kiivenneet tikapuita ylöspäin ja nyt meillä on mahdollisuus ajaa ensimmäinen täysi kausi maailman huipulla, Rossel sanailee.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö