Citroen vahvisti osallistumisensa rallin MM-sarjaan – Mads Östbergille kahdeksan kisaa R5:lla

Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen Racing jatkaa kisaamista rallin MM-sarjassa, vaikka ranskalaismerkki laittoikin WRC-touhut jäihin.

Talli vahvisti torstaina, että se osallistuu WRC2- ja WRC3-luokkiin Citroen C3 R5:lla kahden auton voimin kaudella 2020. Norjalaiskonkari Mads Östberg ajaa C3 R5:lla kahdeksan MM-rallia ja Yohan Rossel kuusi. Tukijoina Citroenilla jatkavat pitkäaikainen yhteistyökumppani Total sekä Michelin.

Citroen ei ole varsinaisesti tehdastallina mukana, mutta tarjoaa tehdastukea Östbergin ja Rosselin toimintaa pyörittävälle PH Sport -tiimille.

Rossel kuuluu Ranskan moottoriliiton FFSA:n tuettaviin kuskeihin. Kauden avaavassa Monte Carlon rallissa nähdään yhteensä kuusi C3 R5:sta, sillä viivalla ovat edellä mainittujen lisäksi muun muassa Nicolas Ciamin ja Eric Camilli.

– On mahtavaa jatkaa tässä tiimissä. Teimme kovasti töitä viime kaudella auton kehitystyön suhteen. Pääalueina olivat jarrut, jousitus ja moottorin suorituskyky. Sen pitäisi antaa meille etua kaudeksi 2020, Östberg sanoo Citroenin tiedotteessa.

– Meillä on yhdessä Torsteinin (kartanlukija Eriksen) kanssa tavoitteena voittaa mahdollisimman monta rallia sekä mestaruus. On mukavaa jatkaa yhteistyötä Citroenin kanssa ja saada Yohan tallikaveriksi, WRC2 Pro -luokassa viime kaudella Kalle Rovanperän jälkeen toiseksi sijoittunut norjalainen jatkaa.

Östberg testasi torstaina Citroenia Monte Carloa varten. Katso video alapuolelta:

Östberg osallistuu WRC2-luokkaan, kun taas Rossel nähdään yksityiskuljettajille suunnatussa WRC3-luokassa.

– On upeaa jatkaa seikkailua yhdessä PSA Motorsportin kanssa saaden tukea FFSA:lta. Kiitos Citroenille ja Peugeotille aiemmista mestaruuksista. Olemme kiivenneet tikapuita ylöspäin ja nyt meillä on mahdollisuus ajaa ensimmäinen täysi kausi maailman huipulla, Rossel sanailee.

Lue myös nämä