Esapekka Lappi hehkutti uutta ”finnish mafia” –kilpuriaan  – ”Automme on kuin Suomen lippu”

Esapekka Lapin Fordissa on komea väritys. Kuva: Drew Gibson/M-Sport Ford WRT

Englantilainen M-Sport Ford julkisti torstaina Birminghamissa Autosport International –tapahtumassa kauden 2020 WRC-kilpurinsa ulkoasun.

Suomalaiskuskit Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ajavat Fiesta WRC:llä täyden ohjelman, joten ei ihme, että Fiesta oli väritykseltään sinivalkoinen. Uutena nimenä tiimiin liittyvä Lappi kuittaili auton värityksestä brittikuski Gus Greensmithille, joka ajaa kaudella 2020 tallissa yhdeksän MM-rallia WRC-kalustolla.

Lue lisää: Tässä on Lapin ja Sunisen ensi kauden WRC-rallitykki – katso kuvat sinivalkoisesta autosta

–  Odotan todella innolla, että pääsen ajamaan autoa kisaoloissa. Sehän näyttää ihan finnish mafia -autolta. Sori vaan Gus, mutta automme on nyt ihan kuin Suomen lippu, Lappi murjaisi.

Hiuksensa sitten viime näkemän vaalentanut Greensmith ei jäänyt sanattomaksi.

– Olenkin jo muuttanut hiusteni väriä, mutta voinhan muuttaa sitä uudestaan. Ei vaan, ehkä minä vedän ihan blondiksi. Minulla onkin jo suomalainen tyttöystävä, joten kaikki alkaa olemaan kunnossa, Greensmith velmuili.

M-Sportin ”suomalaisuus” oli kuitenkin käynyt jo Greensmithille selväksi.

– Missä vaan kuljen, kuulen vain suomea, vasta kolme MM-rallia WRC-autolla ajanut brittinuorukainen sanoi.

Lappi testasi Fiesta WRC:tä hiljattain Etelä-Ranskassa kauden avaavaa Monte Carlon rallia varten. Jo kolmannen eri tiimin WRC-autoa reilun vuoden sisään ohjastanut pieksämäkeläinen vaikuttui Fiestasta ensitesteissä.

– Tunsin heti alusta, että tämä auto on helppo ajaa. Viimeksi kun ajoin Fiestalla kahdeksan vuotta sitten,  voitin kaikki kisat Suomessa. Minulla on ainakin hyvä historia auton kanssa, Lappi muisteli.

Lapin tilanne oli käydä tukalaksi, kun Citroen vetäytyi rallin MM-sarjasta jättäen suomalaiskuskin tyhjän päälle. Yhteinen sävel M-Sportin kanssa löytyi onneksi nopeasti.

– Tietenkin se on aika vaikeaa, kun tiimi jossa olet töissä, lähtee pois. Sain tietää siitä kaksi tuntia ennen kuin esimerkiksi te toimittajat, joten ei minulla ollut kovin paljon aikaa valmistautua, Lappi muisteli.

– Onneksi tilanne ratkesi nopeasti ja pääsimme Malcolmin (M-Sportin nokkamies Wilson) kanssa äkkiä sopimukseen.

Lue myös: Esapekka Lapin palkkaaminen helppo päätös M-Sportin pomolle – ”Hän sopii erinomaisesti talliimme”

Lue myös: Teemu Suniselta on jo lupa odottaa menestystä – ”Täytyy taas todistaa, että on tallipaikan arvoinen”

Lue myös: Esapekka Lapille ja Teemu Suniselle loistava uutinen – ”Se on iso askel”

Toytalle siirtynyt Kalle Rovanperä testasi ennen joulua Yaris WRC:tä  Keski-Suomessa. Katso alta video Rovanperän testistä ja kuuntele suomalaiskuljettajan mietteet tulevasta kaudesta! 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö