Quantcast

Britannian rallifaneille jälleen valtava pettymys

Isossa-Britanniassa ei ajeta MM-rallia kaudella 2022.
Britannian MM-ralli
Britanniassa ei nähdä MM-rallia myöskään kaudella 2022.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tämän vuoden kisakalenterissa on merkittynä elokuulle asvalttikilpailu, joka oli korvamerkittynä Pohjois-Irlannille. Neuvottelut MM-sarjan promootioyhtiön kanssa ovat kuitenkin kariutuneet, uutisoi Dirtfish-sivusto.

– Nyt meidän keskittymisemme on siinä, että saamme tuotua MM-rallin Britanniaan vuonna 2023. Sekä Britanniassa että Irlannissa on niin paljon kuljettajia, että he ehdottomasti ansaitsisivat oman rallinsa, eikä unohtaa voi myöskään kaikkia järjestäjiä, vapaaehtoisia ja faneja, Pohjois-Irlannin MM-rallin puuhamies Bobby Willis kommentoi.

– Meillä on kuskit kuten Craig Breen ja Elfyn Evans sekä iso joukko nuoria kuskeja pyrkimässä huipulle. He tarvitsevat ehdottomasti kotirallin MM-sarjassa. Me haluamme varmistaa, että WRC:llä on tulevaisuus Britanniassa.

Isossa-Britanniassa on viimeksi ajettu MM-ralli vuonna 2019, kun Walesissa saatiin nauttia WRC-autoista. Britannian ralli oli osa MM-karkeloita sarjan alusta asti vuodesta 1973. Vuonna 2020 Walesin ralli peruttiin virallisesti koronapandemian vuoksi, mutta taustalla oli myös Walesin hallinnon päätös evätä tuki tapahtumalta. Wales ehti isännöidä Britannian MM-rallia 19 vuotta putkeen.

Myös MM-sarjan promootioyhtiön nokkamies Simon Larkin toivoo, että Isossa-Britanniassa saadaan rahoituskuviot kuntoon, jotta MM-sarja voi palata maahan jo ensi vuonna.

– Jatkamme työntekoa, jotta voisimme löytää ratkaisun kaudeksi 2023.

Elokuun asvalttiralliksi on nyt tarjolla viime kaudelta tutut Ypres-ralli Belgiassa sekä Monzan osakilpailu Italiassa. Myös Saksassa tiedetään olevan halukkuutta palata takaisin MM-kalenteriin.

Katso alapuolelta vuoden 2019 Walesin MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284050″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat