Quantcast

WRC-tallin pomo Sebastien Loebin jättiurakasta: ”Hän pystyy nukkumaan silloin, kun on tarvetta”

Rallilegenda Sebastien Loebin tammikuu on täynnä ajohommia.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb aloitti ikonisen Dakar-rallin 1. päivä tammikuuta ja nappasi viime perjantaina päättyneestä kisasta toisen sijan.

Saudi-Arabiasta Loeb matkusti pikaisesti kotiinsa, josta suuntasi heti sunnuntaina testaamaan Ranskan Alpeille Ford Puma Rally1 -autoa. Eilen maanantaina starttasi jo Monte Carlon MM-rallin nuotitus, joka kestää kolme päivää. Itse kisa käynnistyy puolestaan torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella.

– Vuoden alku on kieltämättä hänen osaltaan kiireinen. Hän kuitenkin tiesi, mihin ryhtyi. Olen varma, että hän pystyy nukkumaan silloin, kun on tarvetta. Tuskin kukaan ajattelee, että hän saa parhaan mahdollisen valmistautumisen Monteen, mutta ei pidä unohtaa, että kyseessä on sentään Sebastien Loeb, M-Sportin tallipomo Richard Millener sanailee Dirtfishin sivuilla.

– Hän on tehnyt saman homman ennenkin ja tietää, mistä on kyse. Jos joku tuollaiseen pystyy, se on Sebastien.

Loebin kisaohjelmasta WRC-rallien osalta ei ole tietoa Monte Carlon osakilpailun jälkeen. 47-vuotias ranskalainen haluaa varmasti ensin katsoa, mikä on Puma Rally1 -kilpurin todellinen suorituskyky ennen kuin tekee mahdollisia päätöksiä lisäkisoista.

– Nyt on ollut puhe vain Monte Carlosta. Emme me osanneet odottaa tätä viime vuonna tähän aikaan. On fantastista, että neuvottelut realisoituivat. Meillä oli hullu idea, että ehkä Seb haluaa ajaa Monte Carlossa, ja tässä sitä nyt ollaan, Millener kertoi MM-sarjan lanseeraustilaisuudessa Salzburgissa.

– On ollut kuitenkin hienoa, että hän on ollut kehittämässä autoa. Sebillä on niin uskomaton ura, että hän osaa ehdottomasti sanoa, onko auto hyvä vai ei. Kaikki hänen antamansa palaute on ollut positiivista.

M-Sport odottaa Loebilta tasaisen varmaa suorittamista Monte Carlossa. Millener ei kuitenkaan sulje mahdollisuutta taistella jopa palkintosijoista.

– Hän osaa ajaa kisoja järkevästi ja saada tuloksia. Uskon, että sitä hän myös haluaa tehdä. Seb rakastaa ajamista missä tahansa. Hän on juuri kisannut 12 päivää Dakarissa ja nyt on neljä päivää edessä Monte Carlossa. Se on iso haaste ehdottomasti, brittipomo summaa.

– Kun ottaa huomioon hänen valmistautumisensa, olisi podium ehdottomasti kova tulos häneltä.

Uudet Rally1-autot julkistettiin lauantaina 15. tammikuuta Itävallan Salzburgissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397221″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat