Quantcast

Yli 100 WRC-startin Harri Rovanperä jättää vinkit antamatta pojalleen – ”Minä vain hidastaisin häntä”

Kalle ja Harri Rovanperä
Kalle ja Harri Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallimaailman katseet kiinnittyvät ensi kaudella Toyotan nuoreen superlupaukseen Kalle Rovanperään.

Nuori puuppolalainen teki odotetusti sopimuksen Tommi Mäkisen johtaman Toyotan kanssa päästen WRC-auton rattiin MM-sarjassa. WRC2 Pro –luokkaa Rovanperä dominoi mielin määrin viime kaudella, mutta nyt edessä on kisa ”isoja poikia” vastaan.

Lue myös: Kalle Rovanperän unelmasta totta – ”On ollut hienoa nähdä, kuinka Tommi on luottanut minuun”

Rovanperän Harri-isä ajoi 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa yhteensä 111 rallia WRC-autolla. Ainoa voitto tuli vuoden 2001 Ruotsin osakilpailusta. Nuoremman polven Rovanperälle voittoja povataan rutkasti enemmän, joskin ensimmäinen vuosi voi mennä vielä opettelun piikkiin.

Isä-Rovanperä ei ole huolissaan, onko poika tarpeeksi kypsä WRC-autoon.

– Hän on vasta 19-vuotias, mutta mieleltään ainakin 25 tai 30 vuotta. Minä en ole miettinyt hänen ikäänsä pitkään aikaan, sillä hän on niin ammattimainen. Jopa kesällä, kun hän on lomalla, niin hän ei lähde pois, vaan menee pajalle rakentamaan autoja tai moottoreita kavereiden kanssa, Harri Rovanperä valaisee Motorsport News -lehdessä.

Kalle Rovanperä testasi viime viikolla Toyotan WRC-autoa Ranskassa. Katso alta video Rovanperän Toyota-testistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,292335″ ap mute ]

 

Harri Rovanperällä on rutkasti kokemusta rallin huipulta, mutta esimerkiksi poikansa etunuottiautoa hän ei voisi koskaan ajaa.

– En voisi tehdä sitä työtä. Minä olen liian lähellä häntä ja minulla olisi silmät joka puolella. Minä merkkaisin jäätä sekä muuta törkyä joka mutkaan ja vain hidastaisin häntä, Harri Rovanperä naureskelee.

Vaikka Kalle on ajanut jo muutaman vuoden ajan R5-autolla, on kokemus WRC-autosta minimaalinen, kun vertaa MM-sarjan huippuihin. Viilipyttymäinen superlupaus ei muiden kokemusedusta juuri kanna stressiä.

– Isäni voi kertoa jotain tarinoita, Kalle velmuilee.

Isä on asiasta hieman toista mieltä. Tulevaisuuden tähti on jo niin korkealla tasolla, ettei siihen paljon isäpapan vinkit auta.

– Minä en voi kertoa mitään. Kaksi vuotta Skodalla olivat hänelle fantastinen koulu. Hän pääsi ajamaan paljon testiä ja työskentelemään insinöörien kanssa, isä-Rovanperä kuittaa takaisin.

Lue lisää: Toyotan WRC-kuskit julki – Kalle Rovanperälle kahden vuoden WRC-sopimus!

Lue myös nämä

  • Uusimmat