Rallicrossin eSports-mestari vaihtaa lajia – ensi kaudella mukana rallin SM-sarjassa

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin parista paremmin tunnettu 17-vuotias Sami-Matti Trogen vaihtaa radat pikataipaleisiin.

Lohjalainen ajaa ensi vuonna rallin SM-sarjan SM3-luokassa uudella Ford Fiesta R2:lla. Kartanlukijan penkille istahtaa Topi Luhtinen.

Trogenin ja Luhtisen kausi alkaa tammikuun puolessa välissä Rovaniemeltä legendaarisesta Tunturirallista.

– Ajoin muutaman rallin viime vuonna ja tykäistyin lajiin heti. Rallissa parasta on, kun saa ajaa paljon ja tiet ovat joka kerta erilaisia. Innolla odotan ensimmäisiä kisoja rallin SM-sarjassa, Trogen sanoo.

-Haasteita tässä toki riittää, ehkä isoimpana haasteena on nuotista ajaminen ja sitä tullaan treenaamaan paljon ennen Tunturia. Lähdetään ekoihin kisoihin keräämään kokemusta ja katsotaan, mihin vauhti riittää. Paineita ei oteta, Trogen jatkaa

Rallin lisäksi hallitseva iRacing Rallicrossin maailmanmestari keskittyy eSport -urheiluun, eikä ratalajeiltakaan suljeta ovia. Trogen keskittyy vuodenvaihteen molemmin puolin treenaamaan juuri nuotista ajamista. 25-vuotias Luhtinen on aiemmin lukenut nuottia konkari Juha Salolle.

– Kartturiksi sain Topi Luhtisen, ja hänen kanssaan tekeminen on ollut todella mukavaa. Yhteistyö lähti heti sujumaan tosi hyvin. Me tehdään nyt yhdessä paljon hommia, harjoitellaan nuottien tekemistä ja katsotaan Tunturissa, missä vaiheessa olemme kehityksessä, Trogen suunnittelee.

Lue myös nämä