Quantcast

Ykköskuljettajan asema ”ei kiinnosta” Toyotan WRC-tähteä

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Elfyn Evans ja Sebastien Ogier taistelevat keskenään rallin maailmanmestaruudesta ensi viikonloppuna ajettavassa Monzan MM-rallissa.

Walesilainen Evans jahtaa uransa ensimmäistä mestaruutta. Hänellä on ennen päätösrallia 14 pisteen etumatka tallikaveriinsa Ogieriin, joka on valloittanut mestaruuden peräti kuusi kertaa.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Ogier ja Evans tulivat Toyotan WRC-talliin täksi kaudeksi ja ykköskuljettajan viitta sovitettiin ranskalaisässä Ogierin harteille. Evans näytti potentiaalinsa heti kauden avausralleissa, ja tallipäällikkö Tommi Mäkinen on antanut kuljettajilleen vapaat kädet kamppailla erikoiskokeilla.

Lue myös: Sebastien Ogier lykkää paineet tallikaverilleen – ”Se on inhimillistä”

Ogier, Evans ja nuori Kalle Rovanperä jatkavat Toyotan kuljettajina myös kaudella 2021. Evans viittaa kintailla puheille siitä, kuka on tallin ykköskuljettaja ensi vuonna.

– Se (ykköskuljettajan asema) ei kiinnosta minua. Olen vain tyytyväinen siitä, että olen tallissa, joka tekee hyvin töitä yhdessä, Evans muotoilee rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Katso alta Monzan MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,357048″ ap mute]

 

Ogier ilmoitti hiljattain jatkosopimuksestaan Toyotan kanssa. Evansille sopii hyvin, että ranskalaistähti jatkaa tallissa.

– Sebastienin kanssa on mukavaa tehdä töitä ja hän on erittäin reilu tallikaveri. Meillä on talli, joka puhaltaa yhteen hiileen – enempää ei voisi pyytää. Me kaikki kuljettajat saamme saman kohtelun ja teemme kaikki töitä saadaksemme fantastisen auton, jollainen meillä on tälläkin hetkellä.

Ennen kauden huipennusta Evans ja Ogier ovat vetäytyneet omiin oloihinsa. Tallikaverit eivät ole vaihtaneet kuulumisia keskenään, kun panoksena on mestaruus.

– Se on hankala tilanne, kun taistelet lähintä liittolaistasi vastaan. Emme ole juurikaan puhuneet tulevasta kilpailusta, olemme vain keskittyneet omiin valmistautumistöihin, Evans kertoo.

Lue myös: M-Sportin pomo liputtaa Toyotan WRC-tähden puolesta – ”Hyvä mahdollisuus hoitaa homma kotiin”

Lue myös nämä

  • Uusimmat