Sebastien Ogier lykkää paineet tallikaverilleen – ”Se on inhimillistä”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin maailmanmestaruus ratkeaa ensi viikolla, kun kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Pohjois-Italiassa.

Tiukimmin tittelissä on kiinni Toyotan Elfyn Evans, jolla on 14 pisteen etumatka tallitoveriinsa Sebastien Ogieriin. Myös Hyundain Thierry Neuvillella ja Ott Tänakilla on teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen, mutta Neuvillen tai Tänakin tittelin vaatisi sulamista Toyotan tähdille Monzassa.

Ogier on voittanut urallaan kuusi maailmanmestaruutta, mutta hän ei aio antaa armoa Evansille, joka jahtaa ensimmäistä titteliään.

– Meidän on käytännössä pakko voittaa kilpailu. Katsotaan sitten, onko se riittävästi, Ogier kertoo ranskalaisen AUTOhebdo-lehden haastattelussa.

– Olemme tähän mennessä tehneet hyvää työtä. Emme ole tehneet varsinaisia ajovirheitä ja olemme olleet koko ajan hyvässä vauhdissa. Jouduimme maksamaan kovan hinnan mekaanisista ongelmista Turkin rallissa. Minulle ei jää mitään harmiteltavaa tästä kaudesta, kun annan kaikkeni Italiassa joulukuussa.

Toyotan kanssa jatkosopimuksen solminut Ogier lykkää kaikki paineet walesilaiskuljettaja Evansille.

– Elfynillä on etu niiden 14 pisteen vuoksi, mutta homman hoitaminen loppuun ei ole koskaan helppoa. Etenkin nyt tämä pitää paikkansa, koska hän ei ole koskaan aiemmin ollut tässä tilanteessa. Tarkoituksenani ei ole aloittaa psykologista sodankäyntiä, mutta on inhimillistä tuntea paineita varsinkin silloin, kun kyseessä on ensimmäinen mestaruus, Ogier sanoo.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue myös: Tommi Mäkisen tiimille ilouutinen – Sebastien Ogier jatkaa ensi kaudella

Toyotan kuljettajat aloittavat lähipäivinä valmistautumisensa kauden päätöskilpailuun.

– Meillä on testit kuun lopussa. Testipäivä on erittäin tärkeä, koska meillä on vain rajoitetusti kokemusta asvaltilla ajamisesta, toteaa ranskalaiskonkari, joka ajoi tammikuussa toistaiseksi ainoan asvalttirallinsa Toyota Yariksella Monte Carlon osakilpailussa.

– Meillä on vielä useita asioita, joita yritämme parantaa. Monte Carlossa esiinnyimme hyvin kahtena ensimmäisenä päivänä, mutta päätöspäivänä teimme pieniä virheitä säätöjen kanssa.

Monzan MM-ralli ajetaan 3.-6. joulukuuta.

Lue myös: M-Sportin pomo liputtaa Toyotan WRC-tähden puolesta – ”Hyvä mahdollisuus hoitaa homma kotiin”

Lue myös: Niclas Grönholm debytoi rallin MM-sarjassa

Lue myös nämä

  • Uusimmat