Rallin MM-sarjan huipennuksesta lottoa?

Thierry Neuville
Nähdäänkö Monzan MM-rallin vuoristopätkillä lunta? Kuvassa Hyundain Thierry Neuville perinteikkäässä Monte Carlon rallissa. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan mestaruudet ovat jaossa ensi viikonloppuna, kun kauden päättävä Monzan MM-ralli ajetaan Pohjois-Italiassa.

Valtaosa rallin erikoiskokeista ajetaan Monzan legendaarisella moottoriradalla, mutta lauantaina rallikaravaani suuntaa myös syheröisille vuoristoteille lähelle Como-järveä. Vuoristoerikoiskokeiden olosuhteet saattavat nousta ratkaisevaan asemaan koko kilpailun kannalta.

Vuoristoon on luvattu lumi- ja vesisateita loppuviikolle. Mahdollista on siis se, että asvalttiteiltä voi löytyä sohjoa, lunta ja jäätä. Olosuhteet voivat olla vastaavat kuin perinteikkäässä Monte Carlon rallissa tavallisesti.

Haastavissa olosuhteissa oikeat rengasvalinnat nousevat kovaan arvoon. Liukkaalla kelillä takkiin voi tulla rutkasti, jos alla on väärät renkaat.

– Meidän pitänee toimia omana jäänuottiryhmänämme jo nuotituksessa. Onneksi olemme valmistautuneet vaeltamalla Alpeilla, Mads Östbergin kartanlukija Torstein Eriksen veisteli Twitterissä julkaistessaan kuvan ralliviikon sääennusteesta.

WRC-tallien rengastoimittaja Michelin on ilmoittanut, että se tuo Monzaan tarjolle myös nastattomia lumirenkaita.

Katso alta Monzan MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Monzaan on luvattu vesisateita koko kisaviikonlopun ajaksi. Moottoriradalla ei ajeta pelkästään asvaltilla, sillä reitti kulkee myös pienillä huoltoteillä. Luvassa on osuuksia soralla, mukulakiveyksellä ja jopa nurmikolla, joka muuttunee melkoiseksi mutavelliksi.

Monzan MM-ralli käynnistyy lyhyellä erikoiskokeella torstai-iltapäivänä ja päättyy sunnuntaina.

Lue myös: ”Uulalaa, oletteko nähneet hänen nuotit?”- Marcus Grönholm lyttää poikansa mahdollisuudet MM-rallidebyytissä

Lue myös: Monzan MM-rallissa huikea osallistujamäärä – mukana seitsemän suomalaista, joista kaksi jahtaa mestaruutta

Lue myös nämä

  • Uusimmat