WRC-tallipomolla vahva luotto Hayden Paddoniin – ”Hienoa nähdä hänet jälleen taistelemassa”

Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener odottaa Hayden Paddonilta vahvoja näyttöjä tiimin ralliautoilla.

M-Sport ilmoitti perjantaina, että Paddon kilpailee lokakuun alussa Walesin MM-rallissa Ford Fiesta R5 -autolla. Marraskuussa Paddon pääsee puolestaan kilpailemaan Ford Fiesta WRC:llä MM-kauden päätösrallissa Australiassa.

Paddonin oli tarkoitus ajaa jo Suomen MM-rallissa Fordin WRC-autolla, mutta kisa jäi uusiseelantilaiselta väliin testeissä sattuneen ulosajon vuoksi.

– Suomen tapahtumien jälkeen oli selvää, että useat fanit halusivat epätoivoisesti nähdä Haydenin ratin takana. Annoimme hänelle muutamia ideoita ja neuvoja, mitä tarvitaan siihen, että hän voisi taas kilpailla kanssamme. Hän oli käytännössä selvittänyt asiat kolmessa viikossa, tallipäällikkö Millener kertoo.

– Pystymme tarjoamaan hänelle kaksi kilpailua sillä tuella ja budjetilla, jonka hän sai kasaan – yhden Ford Fiesta R5 -autolla Walesin rallissa ja toisen Ford Fiesta WRC:llä Australian rallissa.

Paddon on osallistunut yhdeksän kertaa Walesin haastavaan sorakilpailuun. Tallipomo Millener toivoo, että Paddon löytää huippuvauhdin M-Sportin uudella Fiesta R5 -autolla.

– WRC2 Pro -sarja on äärimmäisen kilpailukykyinen, joten on hienoa nähdä siellä jälleen yksi uusi huippukuljettaja. Haydenilla on kokemusta useista eri autoista, joten luotamme siihen, että hän pystyy näyttämään uuden Fiesta R5 -auton potentiaalin.

Australian MM-sorarallissa uusiseelantilainen Paddon pääsee viimein haastamaan MM-sarjan huippukuskit.

– On hienoa nähdä hänet jälleen taistelemassa vakituisia WRC-kuljettajia vastaan. Hänellä ja Johnilla (kartanlukija Kennard) riittää rahkeita tehdä kaksi erittäin vahvaa esitystä, Millener luottaa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Turkissa ensi viikolla.

Katso alla olevalta videolta, mitä ensi viikolla ajettavassa Turkin MM-rallissa on luvassa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja