Jari-Matti Latvala valmis selviytymistaistoon – ”Autosta täytyy pitää huolta”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Jari-Matti Latvala yrittää päästä jälleen huippuvireeseen ensi viikolla ajettavassa Turkin MM-rallissa.

Kauden avauspuolisko sujui Latvalalta surkeasti, mutta kahdessa edellisessä osakilpailussa tulosta on viimein tullut. Suomen MM-osakilpailussa Latvala ajoi kolmanneksi ja hän nappasi saman sijoituksen Saksassa pari viikkoa sitten.

WRC-tähdet ja ralliautot joutuvat kovalle koetukselle Turkin röykkyisillä sorateillä ja paahtavassa helteessä. Toyota otti vuosi sitten kilpailussa kaksoisvoiton, kun Ott Tänak ajoi ykköseksi ja Latvala otti toisen sijan.

– Turkin ralli on kauden rajuin kilpailu, jossa kyse on monellakin tapaa selviytymisestä. Viime vuonna useat vastustajamme törmäsivät ongelmiin. Emme olleet nopeimpia, mutta ajoimme järkevästi, mikä toi loistavan tuloksen tiimillemme, Latvala sanoo.

Katso alla olevalta videolta, mitä ensi viikolla ajettavassa Turkin MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Viime vuonna vain neljä WRC-autokuntaa selvisi Turkin rallin rääkistä ilman ylimääräisiä ongelmia. Irtokivet rikkoivat autoja, ja ulosajojakin nähtiin.

– Uskon, että tiet ovat paremmassa kunnossa tänä vuonna, mutta autosta täytyy silti pitää huolta, Latvala painottaa.

– Kävimme testaamassa autoa Kreikassa samankaltaisissa olosuhteissa, joita kohtaamme Turkissa. Olemme yrittäneet saada autoa paremmaksi sellaisissa tieoloissa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja