Paddonin paluu rallin MM-sarjaan toteutuu viimeinkin – ”Emme voineet jättää tätä Suomen pettymykseen”

Hayden Paddon. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Hayden Paddon tekee paluun rallin MM-sarjaan lokakuun alussa ajettavassa Walesin MM-rallissa. Hän osallistuu M-Sport Fordin kalustolla myös kauden päättävään Australian MM-osakilpailuun.

M-Sport-talli tiedotti perjantaina, että Paddon starttaa Ford Fiesta R5 -autolla Walesin ralliin. Australiassa hän saa käyttöönsä astetta kovemman menopelin, kun hän hyppää Ford Fiesta WRC -auton ohjaamoon.

Viime kauden jälkeen ilman WRC-tallipaikkaa jääneen Paddonin oli tarkoitus ajaa Fiesta WRC:llä jo Suomen MM-rallissa elokuun alussa. Kisa jäi kuitenkin uusiseelantilaiselta väliin, sillä hän ajoi rajusti ulos rallia edeltäneessä testissä.

– Emme voineet jättää tätä Suomen pettymykseen. Olemme tehneet kovasti töitä M-Sportin kanssa löytääksemme jonkinlaisen ratkaisun. En voi kiittää heitä tarpeeksi jatkuvasta avusta ja tuesta, Paddon sanoi.

Paddon ajaa Walesin MM-rallissa WRC2 Pro -luokan pisteistä Ford Fiesta R5 -auton uudella kehitysversiolla. Se toimii hyvänä lämmittelynä Australian osakilpailuun, jossa Paddon saa päästellä WRC-autolla.

– On hyvä saada lisää ajoaikaa sekä R5- että WRC-autolla, sillä siitä minulla on ollut puutetta tänä vuonna. Todellinen kohokohta on se, kun pääsen takaisin WRC-autoon Australian rallissa. En malta odottaa sitä, Paddon hehkuttaa.

Hyundain WRC-tiimiä vuosina 2014-18 edustanut Paddon on saavuttanut urallaan yhden MM-rallin voiton. Paddon yrittää vielä löytää itselleen WRC-tallipaikan.

– Emme pidä näitä ralleja viimeisenä mahdollisuutena. Haluamme rentoutua ja nauttia tästä kokemuksesta, mikä mahdollistaa tuloksen syntymisen luonnostaan. Tunnemme nämä molemmat rallit hyvin, ja uskon olevani hyvällä tasolla. Meillä on hyvät mahdollisuudet saada vahvoja tuloksia, mutta se on tärkeää, ettemme jahtaa niitä väkisin, Paddon painottaa.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Turkissa.

Katso alla olevalta videolta, mitä ensi viikolla ajettavassa Turkin MM-rallissa on luvassa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja