WRC-tallipomo nosti esiin tärkeän pointin – mutta miksi hän ei maininnut Tommi Mäkistä?

Andrea Adamo. Kuva. Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo vaatii, että rallin MM-sarjan kuluja pitää leikata tuntuvasti ensi kaudella.

Koronaviruksen vaikutukset tuntuvat myös rallissa. MM-sarjan osakilpailuista Argentiinan, Portugalin ja Sardinian ralleja on jouduttu siirtämään ja todennäköistä on, että ainakin osa tämän kauden MM-ralleista jää ajamatta.

Hyundai-pomo Adamo on varma, että koronan vaikutukset näkyvät ensi vuoden puolellakin.

– Vuodesta 2021 tulee vieläkin kriittisempi. Moottoriurheilulle on vaikeampaa antaa samanlaista budjettia kuin aiemmin. Vuoden 2021 teknisillä säännöillä pitää yrittää leikata kuluja, Adamo painotti belgialaistoimittaja Eric Dupainin videohaastattelussa.

Tämän kauden alkuperäiseen kalenteriin kuului kaikkiaan 14 rallia, joista kuusi olisi ollut niin sanottuja kaukokisoja. Adamon mukaan ensi vuoden kilpailukalenteri ei voi olla kopio tämän vuoden kisaohjelmasta.

– En usko, että kaikki (tiimit) pystyvät maksamaan sellaisia summia. Se on fakta. Olen jo puhunut tästä kollegoideni kanssa. Meillä kaikilla on edessä sama tilanne, Adamo totesi.

Adamo kertoi olevansa avoin eri vaihtoehdoille, kun ensi vuoden kalenteria ryhdytään rakentamaan.

– MM-sarjan kustannukset ovat valtavan suuret. Ensi vuonna meillä ei ole käytettävissä samanlaisia summia. Tässä asiassa olemme samalla sivulla Malcolmin kanssa, Adamo viittasi M-Sportin tallipäällikköön Malcolm Wilsoniin.

Silmiinpistävää oli se, että Adamo mainitsi pelkästään Wilsonin nimen eikä nostanut esiin myös Toyotaa ja japanilaismerkin pomoa Tommi Mäkistä. Hyundai ja M-Sport vetivät enemmän samaa köyttä, kun vuoden 2022 teknisistä säännöistä väännettiin. Toyotalla ja Mäkisellä oli omat näkökantansa sääntöihin.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue myös: Tommi Mäkinen sai tahtonsa läpi – Toyotan WRC-tiimille ilouutinen

Toistaiseksi kysymysmerkiksi jää se, onko Toyota samanlaisten kustannusleikkausten kannalla kuin Hyundai ja M-Sport.

Adamo alleviivasi, että MM-sarjan tiimien, promoottorin ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n pitää olla valmiita reagoimaan poikkeukselliseen tilanteeseen. Nyt on fiksujen päätösten aika, kuten italialaispomo asian ilmaisi.

– En voi kertoa tiimimme työntekijöille, ettei meillä ole enää varaa moottoriurheiluun. Meillä pitää olla varaa moottoriurheiluun, sillä siten me kaikki selviydymme tästä tilanteesta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja