Ensimmäinen voitto Jyskälässä on Sebastien Loebin uran yksi kohokohdista – ”Se oli ihan uskomaton tunne”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallissa tätä nykyä vaikuttava yhdeksänkertainen rallimestari Sebastien Loeb yrittää monien muiden tavoin kuluttaa aikaa kotosalla koronaviruksen takia.

Sveitsissä asuva Loeb on entinen telinevoimistelija, joka on jakanut Instagramissa videoita todistaen, että taidot eivät ole ruostuneet. Trampoliinihyppelyn lisäksi mies kertoo ajavansa maastopyörällä ja pelaavansa perheen kesken monopolia iltaisin.

– Ajan hieman pyörällä aina aamuisin. Ostin ja rakensin myös trampoliinin puutarhaamme, joten se on toinen päivän töistä. Se on kyllä ihan nautinnollista puuhaa, Loeb kertoo.

– Nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vain hyväksyä tilanne ja koittaa selviytyä. Sääntöjä on noudatettava, emmekä saa levittää virusta. Me olemme katsoneet elokuvia, pelanneet rallia PlayStationilla ja olen myös kehittynyt lautapeleissä kuten monopolissa, Loeb jatkaa.

Korona-arjen keskellä on ranskalais-ikonilla hyvin aikaa myös muistella pitkää ja menestyksekästä uraansa. Loeb paljastaa, että ensimmäinen Suomen MM-rallin voitto vuonna 2008 oli yksi uran maukkaimmista. Loeb juhli Keski-Suomen sorateillä myös vuosina 2011-12.

– Ehkä (voisin nyt elää uudestaan) ensimmäisen voittoni Suomessa. Se oli ihan uskomaton tunne, kun oli ajanut niin äärirajoilla. Sitten jos miettii lisää, niin toinen iso voitto oli Alsacessa Ranskassa. Voitto tuossa kisassa varmisti myös valmistajien ja kuljettajien MM-tittelit, samalta Alsacen alueelta kotoisin oleva Loeb muistelee.

– Se Alsacen voitto tuli vielä perheen ja ystävien edessä. Olisi kiva päästä juhlimaan heidän kanssaan uudestaan.

Loeb ehti ajaa ennen MM-kauden keskeytystä vain tammikuun Monte Carlon rallissa. Ei siis ihme, että polte ratin taakse on kova.

– Odotan todella innolla sitä hetkeä, että pääsen taas ajamaan. Se on tietenkin luonnollista, että sitä kaipaa asioita, kun niitä ei voi saada. Tietenkin nyt turvallisuus on kuitenkin se tärkein juttu.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat