Quantcast

WRC-tallin pomo innoissaan Uuteen-Seelantiin – ”Kuskeille on luvassa todellista herkkua”

Rallin MM-sarjan paluu Uuteen-Seelantiin tällä viikolla on yksi kauden kohokohdista.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ikonista ralli ei ole ajettu WRC-tasolla kymmeneen vuoteen. Luvassa on nopeita sorateitä ja upeita maisemia. Monet kuskit ovat hehkuttaneet maan upeita erikoiskokeita, ja nyt samaan ylistysvirteen yltyy myös M-Sport Fordin tallipomo Richard Millener.

– On upeaa palata kymmenen vuoden tauon jälkeen Uuteen-Seelantiin. Kaikki puhuvat siitä, että he eivät malta odottaa kisan alkua. Kuskeille on luvassa todellista herkkua, Millener sanoo.

Vaikean jakson jälkeen M-Sport Fordin tiimi palasi tasolleen muutama viikko sitten ajetussa Kreikan MM-rallissa, mutta teknisten haasteiden takia huipputulos jäi saamatta. Silti Pierre-Louis Loubet´n sekä konkari Sebastien Loebin huippuvauhti toivat tiimille lisää luotta tekemiseen.

– Automme suorituskyky tuli jälleen hienosti esiin Kreikassa. On kuitenkin vaikea ennustaa, mihin voimme yltää Uudessa-Seelannissa, koska rallin luonne on ihan ainutlaatuinen, Millener miettii.

– Olen silti luottavainen, että voimme taistella palkintosijoista. Olemme osoittaneet, että automme on suorituskykyinen sekä rajulla että vähän jouheammalla soratiellä.

Uuden-Seelannin MM-ralli alkaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa testipätkällä. Ensimmäinen kunnon erikoiskoe ajetaan torstaiaamuna Suomen aikaa Aucklandin keskustassa.

Kisassa on ohjelmassa yhteensä 17 erikoiskoetta ja reilut 280 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Uuden-Seelannin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat