Quantcast

WRC-tallin kausi MM-sarjassa oli tuskainen – tallipomolta tärkeitä huomioita: ”Ei pidä unohtaa”

M-Sport Fordin rallikausi 2022 oli mollivoittoinen, mutta uusi Puma Rally1 -auto osoitti suorituskykynsä moneen otteeseen.
Rich Millener
Rich Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kirkkaimman kruununsa brittitiimi sai heti kauden avausrallista Monte Carlossa, kun Sebastien Loeb ajoi voittoon hybridiaikakauden ensimmäisessä MM-rallissa.

M-Sportilla tallipomon virkaa kantava Richard Millener korostaa, että Loebin lisäksi myös niin kutsutut maksukuskit nostivat profiiliaan päättyneellä kaudella.

– Olihan se Sebin voitto Monte Carlossa hyvin erityinen, kun onnistuimme lyömään kaikki muut uuden sukupolven autoilla. Samalla se osoitti heti automme suorituskyvyn. Seb osoitti myös kaikissa muissakin ralleissaan automme potentiaalin, koska hän johti jokaista kisaa, Millener summaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Loebin lisäksi myös Gus (Greensmith) ja Pierre-Louis (Loubet) ajoivat erittäin hyviä tuloksia. Gusilla varsinkin alkuvuosi oli huikea, sillä hän oli vielä Ruotsin jälkeen MM-sarjassa kolmantena.

Molemmat kuskit myös ylsivät kaudella 2022 ensimmäisiin pohja-aikoihinsa rallin MM-sarjassa.

– Minusta juuri ne hetket ovat sellaisia osoituksia tiimimme potentiaalista, joiden varaan voimme rakentaa tulevaisuudessa. Meillä on ollut omat haasteemme, eivätkä hommat ole sujuneet aina aivan suoraviivaisesti. Tämä tiimi on kuitenkin uskomaton, Millener hehkuttaa.

– Olimme ensimmäinen tiimi, joka toi viisi Rally1-autoa kisaan. Uskokaa, kun sanon, että se vaatii aika paljon työtä. Meillä on ollut huippuhetkiä vaikealla kaudella. Sitä ei pidä unohtaa.

M-Sport on ainoa talli, joka ei ole vielä julkistanut kaikkia ensi kauden kuljettajiaan. M-Sport vahvisti keskiviikkona, että Ott Tänak ajaa tiimin ykköskuljettajana kaudella 2023.

Lue myös: Ott Tänakin sopimus julki – virolaisässä palaa tuttuun tiimiin

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat