Quantcast

Ott Tänakin sopimus julki – virolaisässä palaa tuttuun tiimiin

Ott Tänak ajaa ensi kaudella M-Sport Fordin kuljettajana rallin MM-sarjassa.
Ott Tänak ja Malcolm Wilson
Ott Tänak ja M-Sport-pomo Malcolm Wilson paiskasivat kättä sopimuksen merkiksi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittitiimi M-Sport tiedotti keskiviikkona, että virolaistähti Tänak on tallin ykköskuljettaja kaudella 2023. Tänak kilpaili viimeksi M-Sportin Fordilla MM-sarjassa vuonna 2017.

Tänak ilmoitti lokakuussa ajetun Katalonian MM-rallin jälkeen, että hän jättää Hyundain WRC-tallin, vaikka hänellä oli vielä vuosi sopimusta jäljellä tiimin kanssa. Virolaisen nimi oli yhdistetty jo aiemmin M-Sport-diiliin, joka nyt sai vahvistuksen.

– M-Sport on paikka, jossa minusta kasvoi kuljettaja. Se myös antoi minulle kaikki kovat opit ja kokemukset tullakseni huippukuljettajaksi rallin MM-sarjassa, Tänak kertoo M-Sport Fordin tiedotteessa.

Tänak kävi testaamassa M-Sportin Ford Puma Rally1 -autoa viime viikolla Englannissa ennen kuin sopimus lyötiin lukkoon.

Tänak edusti M-Sportia vuosina 2011-17 ennen kuin hän siirtyi Toyotalle kaudeksi 2018. Virolaisässä saavutti Toyotalla maailmanmestaruuden vuonna 2019, jonka jälkeen hän jätti tiimin ja teki sopimuksen Hyundain kanssa.

Tänak toivoo, että Fordilla hän pystyy saavuttamaan toisen mestaruutensa.

– En ole pystynyt puolustamaan titteliä sen jälkeen, kun minusta tuli maalimanmestari. En voi sopia rauhaa itseni kanssa ennen kuin onnistun siinä, Tänak sanoo.

Viime kaudella Tänak sijoittui MM-sarjassa toiseksi. Mestaruuden vei Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperä.

M-Sport saavutti päättyneellä kaudella yhden osakilpailuvoiton, jonka toi konkarikuski Sebastien Loeb kauden avaukisasta Monte Carlosta. Loeb näytti ajamissaan neljässä kisassa, että Ford Puma on kilpailukykyinen, mutta tallin muut kuljettajat eivät päässeet kilpurilla huippuvauhtiin.

M-Sport Ford ei vielä julkistanut muita kuljettajasopimuksia. Tänak on toistaiseksi ainoa kuski, jonka tiimi on lukinnut ensi kauden miehistöönsä.

Katso alta kooste kauden päättäneestä Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat