WRC-talli laittoi kuljettajansa hyllylle – tallipomo taustoitti päätöstä

Pierre-Louis Loubet joutuu seuraamaan sivusta kauden viimeisen MM-rallin.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford vahvisti jo lokakuun puolella, ettei Loubet aja Japanin asvalttirallissa marraskuussa. Ranskalaiskuljettajan kausi on ollut takkuinen, joten nyt hän voi kasata ajatuksiaan rauhassa.

Loubet ajaa ensimmäistä täyttä kauttaan rallin MM-sarjan pääluokassa, vaikkakin se jää nyt vajaaksi yhden kilpailun verran. Korsikalaiselle on sattunut kauden aikana virhe jos toinenkin, eikä ole lainkaan liioiteltua sanoa, että hänen kautensa on ollut valtava pettymys.

Reilu kuukausi sitten ajetussa Chilen MM-rallissa Loubet veti huolella metsähallituksen puolelle. Tapauksen jälkimainingeissa Loubet pisti kartanlukijansa Nicolas Gilsoulin vaihtoon ja kilpaili Benjamin Veillas’n kanssa Keski-Euroopan asvalttikisassa

Lue myös: WRC-rallitähdeltä raju ratkaisu – sulki suunsa taustoista: ”En olisi halunnut tehdä tätä”

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener kertoi, että Loubet’n ”hyllytyksestä” päätettiin itse asiassa jo ennen Chilen MM-rallia.

– Pierrellä on ollut vaikea kausi. Keskustelimme jo kauden alussa, että kun osittaisen kauden ohjelmasta siirtyy täyteen kauteen, siitä tulee valtavasti paineita. Hänellä on ollut nyt muutama hankala ralli, Millener sanoi.

– Kreikan rallin aikana keskustelimme porukalla, että Keski-Euroopan rallista tule hänen viimeinen kilpailunsa tällä kaudella.

Loubet’n sijaan hänen maanmiehensä Adrien Fourmaux kilpailee M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla Japanin MM-rallissa. Millenerin mukaan päätöksen taustalla oli kaksi erityistä syytä.

– Nyt Pierrellä on enemmän aikaa valmistautua ja katsoa, miten hän voi olla tässä autossa vielä kaudella 2024.

– Lisäksi halusimme palkita Adrienin hänen tekemästään kovasta työstä Rally2-autolla. Samalla voimme arvioida, miten hän on kypsynyt tämän vuoden aikana. Laitoimme hänet Rally2-autoon, mutta tavoitteena on ollut koko ajan, että hän voisi palata Rally1-autoon vahvempana ja kypsempänä kuljettajana. Japani on täydellinen paikka katsoa, mikä tilanne nyt on, Millener taustoitti.

Japanin MM-ralli ajetaan 16.-19. marraskuuta.

Lue myös: Rallin MM-sarjan sarjamokailija etsii nyt reset-nappia – ”Haluan tyhjentää mieleni”

Lue myös: Rallitähti sai yllättävän puhelun isolta pomolta: ”Minulla on huonoja uutisia”

Lue myös nämä